Христо Стоичков: Не съм с белезници още! Чакайте!

Христо Стоичков: Не съм с белезници още! Чакайте!
Треньорът на „Литекс“ Христо Стоичков. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

От сградата да ГДБОП, където беше на разпит във връзка с твърдението му за черно тото в България, Христо Стоичков се обърна към присъстващите журналисти с думите: „Не съм с белезници още! Чакайте!".

Около 10 минути след това, феновете започнаха да хвърлят димки пред сградата, предаде БНР.

По-рано в четвъртък вътрешният министър Цветан Цветанов, при посещение в Русенско, каза пред журналисти, че Стоичков е направил „някакви изказвания за черното тото в публичното пространство и това е нормално и обичайна процедура, когато гражданин или представител на институция излезе и заяви публично, че има данни, с които разполага и които би могъл да сподели".

Според Цветанов „черното тото" е тема, водеща в момента в Европа" и добави, че се работи координирано с европейските партньори и е убеден, че ще има успехи.

Сигналът за това, че мачът между „Калиакра" и „Литекс" може би е уреден, е пристигнал от прокуратурата, а там е имало сигнали, подадени от заложна къща и от УЕФА.

След края на разпита на Стоичков, който е треньор на „Литекс", стана ясно, че съмненията за мача, който завърши 0:5 за ловешкия отбор, почти са отпаднали.

Началникът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров обясни, че всъщност са били призовани и двете страни, участници в този мач.

След разговорите ръководството на ГДБОП е на мнение, че подобен резултат може и да е нормален, тъй като „Литекс" е много по-силен отбор от „Калиакра", коментира Флоров.

Стоичков престоя около час и 20 минути в сградата на ГДБОП, като е обяснил, че е дошъл в ГДБОП да даде показания по мача и за всичко казано от него във връзка с българския футбол и за черното тото.

Флоров обясни, че ГДБОП работи от доста време по тази тема, като вече е разговаряно и с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Шефът на ГДБОП беше категоричен, че се работи по конкретни хора, а не по конкретни срещи.

Той не пожела да назове мачовете, които се смятат за съмнителни, но увери, че ще има резултати по проблемът за черното тото.

В последните месеци носителят на „Златната топка" многократно се изказа остро срещу Борислав Михайлов, а през септември той обвини бившия си съотборник в националния отбор, че е замесен в черното тото.

Тогава Христо Стоичков се оплака от „незаинтересуваността на държавата и БФС за спиране на машинациите във футбола" и дори изрази съмнение, че вътрешният министър Цветан Цветанов има участие в уговарянето на мачове в България.

В интервю Христо Стоичков каза, че не случайно националният отбор на България е разследван, не случайно хора отвън ровят БФС и не случайно са хванали юноши за уговорки.

Той призова вътрешния министър Цветан Цветанов да се намеси.

"Сто пъти съм му казал: „Влез и се погрижи за това, което става. Вече почнах да се съмнявам, че и той е в играта. Толкова ли е трудно да се разкрие едно толкова очевадно нещо?", коменрира тогава Стоичков.

#„Левски“ #„Литекс“ #Борислав Михайлов #БФС #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #ГДБОП #черно тото #разпит #Христо Стоичков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници