Момичетата си падат по лоши момчета! Защо?

Момичетата си падат по лоши момчета! Защо?
A A+ A++ A

Когато говорим за мъже, думата "лош" придобива по-особено звучене. Лош хотел - в никакъв случай. Лош ресторант - не бихме се хранили там. Лошо обслужване - отвратително! Но лошо момче - хммм, интригуващо. Привлекателно. Увличащо. А после ви изсмуква силиците и ви съсипва живота. И защо въпреки това ние жените продължаваме да се влюбваме в негодници, лъжци и други недостойни типове? Консултирахме се с експерт психолог по този въпрос. Той съветва първо да уточните защо отново и отново се влюбвате в "лоши момчета". Когато стане ясна първоначалната причина, ще можете да сложите край на тази изтощителна зависимост и да си намерите партньор, с когото връзката да ви носи радост и удоволствие. Е нека видим и някои от най-вероятните причини, каращи ни да залитаме по лошите момчета:

Те са интересни

Признания, сълзи, мъчително очакване - всичко това е къде по-интересно от съвместното ходене до супермаркета или тихите вечери вкъщи. Емоциите ни обсебват напълно, сърцето бие до пръсване. Статусите в социалните мрежи се превръщат във викове на отчаяние. Почти като в любовен роман или филм, нали? Но продуцентите и сценаристите придават привлекателен нюанс на всъщност отблъскващите черти на героя, за да "продадат" по-лесно историята. Депресията, ревността, маниакалното привличане и избухливият нрав изглеждат добре само на екрана. В една реална връзка само пречат. От подобни неща "по-интересни" могат да станат само сеансите ви при психотерапевта. Освен това ревността на партньора не е признак на любов, а симптом за неговата вътрешна неувереност в себе си и в това, че е достоен да бъде обичан. Какво да направите? Разберете какво ви липсва в живота. Емоционалната "люлка" на напрегнатите отношения предизвиква истинска зависимост. Ту затъвате в отчаяние, ту летите на крилата на любовта. Всичко останало просто изчезва. Но не бъркайте причината със следствието - често любовните страсти ни обсебват, просто защото в живота ни няма нищо по-интересно. Работата е скучна и досадна, единственото хоби е бродирането - и изведнъж бам, изпепеляваща любов! Ако направите живота си по-ярък, наситен с впечатления и интересен, "трудната любов" постепенно ще изгуби смисъла си.

Лошите момчета всъщност са добри

Отново мит от мелодрамите. В тях всички лоши черти на героя са просто театър, защитна обвивка. Под тях се крият такива душевни съкровища, че да ви секне дъхът. Той се държи равнодушно и грубо? Да, но очите му казват друго. Изчезва за цял месец? Сигурно търси себе си и страда. Подвел ви е? Знаел е, че ще се справите и сами. Тествал ви е и ви е учил. Но при нужда би умрял за вас. Може би. Вероятно е така... Какво да направите? Анализирайте фактите. Разберете какво представлява любовната ви връзка с помощта на един прост метод. Просто напишете на лист хартия какво реално е направил този човек, за да бъдете заедно. Измъчвал се е, мислил е за вас всеки миг и е искал да ви отрупа с цветя? Всичко това са само догадки и празни думи. Ами действията? Какви са реалните доказателства за това, че той има голямо сърце и остър ум? Къде са грижите и вниманието? Потърсете отговора на тези въпроси. Лошите момчета са силни Класическото лошо момче, което кара женските сърца да затрептят, е корав и суров мъжага. Той върви към своята цел, прегазвайки всичко по пътя си, той винаги побеждава. Истински герой, нали? В дивата природа алфа-самецът се държи именно така. Може дълго да философстваме относно инстинктите си или просто да се замислим дали този "природен" модел е уместен в цивилизованото общество. Какво да направите? Подредете си приоритетите. Уточнете какво е вашето разбиране за "истински мъж", но не бъркайте мъжеството с жестокостта, сдържаността с равнодушието и лидерските качества с безхаберието към интересите на другите. За да изясните своите чувства и неговите качества, можете да съставите списък от това какво смятате за необходимо в една връзка, какво смятате за възможно и какво за недопустимо. После сравнете списъка с оригинала.

Лошите момчета са нещастни

Лошото момче ще стане добро, щом получи подкрепата на сродна душа.

Той просто от мъка е такъв, никой не го разбира, той е разочарован от хората - но любовта ще направи чудеса... Нямате представа колко жени са се хвърляли с главата напред да спасяват, променят и "връщат към живота" разни негодници.

Страдалецът освен отвратителен характер има и допълнителен "багаж" от присъди, зависимости и зарязани жени? Но според мнозина дами, това е признак, че въпросният представител на силния пол просто има нужда от по-голяма порция любов! За жалост обаче всичко това приключва обикновено по един и същ начин - с нервен срив и съсипана самооценка на "спасителката". Защото липсата на подкрепа няма нищо общо с характера му. Трудно е да промените възрастен човек, а да го спасите без негово желание пък е съвсем невъзможно. Какво да направите? Работете над самооценката си. Самият стремеж да станете "майка Тереза" за някого е опасен симптом, който показва желание да усетите собствената си значимост или да получите определени гаранции.

Щом помагате, значи не живеете напразно. Щом някой има нужда от вас - със сигурност няма да ви зареже. Зависимият слаб партньор ще ви защити и от разочарованието от самите себе си - може да не сте направили кариера, да сте захвърлили всичко заради любимия. Звучи добре! Наглед достойна причина. Но какво ще остане, ако я отхвърлите? Често хората се впускат да защитават друг от беди, от които тайно сами се притесняват. Става някакво заместване, но то пак не им дава душевен покой. Единственият изход от положението е да започнете от себе си, да анализирате и решите собствените си проблеми и терзания.

Лошите момчета са добре познати

Най-опасно е, когато сценарият "той се оказа долен мръсник" се повтаря. Не винете за това съдбата или звездите - всичко се дължи на вашата роля на вечната жертва. Именно този проблем ви кара отново и отново да избирате за партньор човек, който не ви обича, не ви цени и ви унижава. Обикновено корените на тази склонност се крият в детството. Какво да направите? Анализирайте миналото си. Първият опит за връзки с хора получаваме като деца от родителите си. После неволно по един или друг начин го възпроизвеждаме в любовните си връзки. Ако детето е било унижавано, потискано и предадено от възрастните, на зрели години то ще търси същото. Именно поради тази причина например дъщерите на алкохолици често се омъжват за пияници. При това отхвърлят други добри и надеждни кандидати без вредни навици - просто поради незнание как се живее с такъв човек и как се изгражда връзка с него. Освен това лишените от любов деца са сигурни, че те самите са виновни за лошото отношение на големите. Все пак мама и татко не могат да бъдат лоши. Този модел работи и по-късно - човек вини за всичко себе си.

Провокирали сте партньора, не сте го разбрали, не сте направили достатъчно - затова ви е направил сцена. Той е добричък, вие сте лоши. Понякога този проблем не може да се реши без помощта на специалист. Психологът ще ви помогне да приемете и обикнете себе си. Освен това е важно да разширите своя кръгозор и социалната си среда, да се научите да имате доверие на хората, които се държат добре с вас. Отначало няма да ви е лесно - страхът от промяната е вкоренен в човешката природа. Но тези промени ще бъдат за добро. И най-вероятно ще ви насочат към по-добър партньор.

#влюбване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници