Кабинетът „Борисов“ отпусна още 13,5 млн. лв. за пътища

Кабинетът „Борисов“ отпусна още 13,5 млн. лв. за пътища
Допълнителни 13,5 млн. лв. за финансиране на инфраструктурни проекти в България отпусна кабинетът „Борисов“ на редовното заседание на Министерския съвет в сряда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Допълнителни 13,5 млн. лв. за финансиране на инфраструктурни проекти в България отпусна кабинетът „Борисов" на редовното заседание на Министерски съвет в сряда.

С 3,5 млн. лв. ще бъдат отстранени забележките по пътната отсечка Смолян-Девин-Кричим, за да се осигури безопасното движение по трасето, предаде БГНЕС.

Другите 10 млн. лева са за ремонтни дейности на пътя между Русе и Шумен.

Необходимите средства за целия първокласен участък от пътя са в размер на около 55 млн. лева, но предвид, че до края на 2012 г. реално могат да бъдат разплатени дейности на стойност 10 млн. лв., в бюджета за 2013 г. ще е необходимо да бъде предвидено финансиране за довършването на цялото трасе.

Пътят Русе–Шумен е основна транспортна връзка в Североизточна България. Към настоящия момент поради основния ремонт, който се изпълнява на пътя Силистра–Шумен, той е предпочитаният маршрут от пристанище Варна до Дунав мост.

Пътят създава условия за развитие на транспортоемки производствени дейности по оста Русе–Шумен–Варна, на нови индустриални и бизнес зони и за разширяване на съществуващите.

Достъпът до воден транспорт допълнително ще засили чуждия инвеститорски интерес към тази част на страната, аргументира решението си Министерският съвет.

#Дунав мост #Варна #Силистра #Шумен #Русе #Кричим #Девин #Смолян #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници