Добрев: Първо народът да се произнесе за АЕЦ „Белене"

Добрев: Първо народът да се произнесе за АЕЦ „Белене"
Според Добрев предложението от петък е редно да бъде изтеглено, след като има над 500 000 легитимни подписа за референдум. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По-важно е народът първо да се произнесе за АЕЦ „Белене", каза на пресконференция министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Според него предложението от петък е редно да бъде изтеглено, след като има над 500 000 легитимни подписа за референдум, предаде БГНЕС.

Добрев смята, че темата на референдума трябва да бъде прецизирана.

По думите му това е тема на Народното събрание и те ще я формулират по законосъобразен начин.

Държавният глава Росен Плевнелиев в понеделник призова „парламентът да не излиза с решение за водене на преговори с частен инвеститор, преди да се проведе референдум за АЕЦ „Белене".

„Имаме над 500 хиляди валидни подписа за референдум. Следователно трябва да направим референдум. Иначе - ще нанесем удар по демокрацията в България. Практически вече сме в процедура по референдум", каза още Плевнелиев и добави: „Трябва да се съобразим с хората – те искат референдум".

Референдумът по проекта АЕЦ „Белене" трябва да се проведе бързо и отделно от парламентарните избори, каза от своя страна пък премиерът Бойко Борисов във Велико Търново.

Борисов каза, че ще нареди до провеждането на допитването, преговорите по проекта да бъдат спрени.

#Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #АЕЦ „Белене" #Бойко Борисов #премиер #Росен Плевнелиев #президент #Народното събрание #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници