Борисов оправда неплатени полети на военни самолети с наркотици и еврофондове

Борисов оправда неплатени полети на военни самолети с наркотици и еврофондове
Как осигурявам моята сигурност - това си е моя работа, заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Ловнидол в събота. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С десетките тонове задържани наркотици и усвоените пари от еврофондове премиерът Бойко Борисов аргументира отказа си да отговори на въпрос за използването на военните самолети.

„Как осигурявам моята сигурност - това си е моя работа," заяви министър-председателят в севлиевското село Ловнидол.

Това бе краткия му коментар на информацията от документ на Министерството на отбраната , тиражирана в четвъртък, че заради допълнително възложени специални полети на военната авиация от премиера и министри и непланираните разходи по превоза на хора от властта, авиобазите се затрудняват да изпълнят летателните си графици.

„Милиони, милиони, милиарди ние сме спестили на държавата. Десетки тонове наркотици сме задържали през последните месеци и как ще си осигурявам преминаването, защото виждате, че аз всеки ден съм в някой град или село, и трасетата, по които преминавам, как си ги осигурявам или кога ги прелитам и по какъв начин, на никой не считам за нужно от моите врагове да ги уведомявам предварително," категоричен бе Бойко Борисов.

Премиерът посочи, че данъкоплатците не са ощетени по никакъв начин и заяви, че плащането ще стане, когато му дойде времето.

„Факт е, че ние 30 пъти повече усвояваме пари от еврофондовете. Данъкоплатците в България бяха ощетени, когато всички програми на Европейския съюз бяха спрени. Всички. А сега ние сме единствената може би държава в ЕС, която няма нито една спряна програма. И ние ги даваме тези пари на българските данъкоплатци," каза още Бойко Борисов в коментара си за полетите на военните самолети.

Министър-председателят отново попита защо е било нужно да се купуват транспортни военни хеликоптери и самолети, които са празни.

„Ако не съм летял с тях, те щяха да ги излетят във въздуха, щото трябва да натрупат тези часове," завърши Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #премиер на България #военни самолети #еврофондове #трафик на наркотици #ЕС #Министерство на отбраната #МО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници