Димитров: Управляващите пак извадиха ножа

Димитров: Управляващите пак извадиха ножа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството показва двоен стандарт по отношение на кризата в Българските държавни железници.

Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред националното радио в неделя.

„Стачката на железничарите показа, че хората имат желанието и куража да се борят за своите права и за своето бъдеще“, подчерта той.

„Отново има двоен стандарт, както в парламента ни беше предложен вариант вечерта след хилядната акция в София, показа се двойният стандарт, на другия ден имаше друго предложение, това става и в БДЖ в момента“, обясни той.

„Говорим за колективен трудов договор и това е основно искане на хората. Да подпишат такъв договор, с който да се гарантира начинът на заплащане и доплащане. Но ножът пак беше изваден“, добави Димитров.

По думите му в понеделник двата синдиката ще внесат искова молба в съда за това, че БДЖ спря 96 влака, докато траеше стачката.

„Това е нарушение на това да има минимално транспортно обслужване. Влаковете всъщност не могат да се движат и след 16 ч., защото те ги спряха. Снощи в 18.30 ч. отидохме с варианти за преговори, те казаха намаляваме доходите на железничарите. Тези хора явно искат умишлено стачката да продължи, може би да се оправдаят после, че ние умишлено сме фалирали компанията“, подчерта президентът на КНСБ.

#влакове #синдикати #БДЖ #Пламен Димитров #президент #КНСБ #стачка #София #Българските държавни железници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници