Колева: ВСС да анализира оправдателните присъди по дела като САПАРД

Колева: ВСС да анализира оправдателните присъди по дела като САПАРД
Висшият съдебен съвет да анализира пропуските, довели до оправдателни присъди по знакови дела като процеса за злоупотреби по САПАРД, предлага новоизбраният член на ВСС Юлиана Колева от ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Висшият съдебен съвет да анализира пропуските, довели до оправдателни присъди по знакови дела като процеса за злоупотреби по САПАРД, предлага новоизбраният член на ВСС Юлиана Колева от ГЕРБ.

Тя посочи, че предложението й не е формулирано достатъчно прецизно, но по него си заслужавало да се помисли.

„ВСС да прави под някаква форма анализи, за да се вижда къде всъщност е пропускът, който е довел до оправдателната присъда. Има изнесени факти, някакви тези по отношение на конкретния казус, той минава през прокуратура, през някои от инстанциите в съда, в един момент се стига до оправдателна присъда“, обясни Юлиана Колева в интервю за bTV.

Тя приветства решението на съдия Калин Калпакчиев, също член на новия ВСС, който изложи пред обществото мотивите за оправдателните присъди на всички обвиняеми по делото САПАРД начело с бизнесмена Марио Николов.

Юлиана Колева все пак припомни, че това е втората инстанция по делото САПАРД и има още една инстанция.

„Не може да се коментира делото, преди да е приключило. Аз не мога да кажа нищо в момента по делото“, заяви тя.

Според нея коментирането също е вид натиск върху инстанцията и след като делото приключи инстанционно, тогава може да се прави анализ.

Като главно основание да се включи в новия ВСС Юлиана Колева посочи възможността да разреши актуалните проблеми на системата в момента.

„Факт е, че има забавяне в нашата съдебната система и някой някъде не си е свършил работата, но не можем да коментираме предварително. Важно е съдът да бъде оставен да си свърши работата“, подчерта Юлиана Колева.

#Висш съдебен съвет #ВСС #Юлиана Колева #ГЕРБ #дело САПАРД #Марио Николов #Калин Калпакчиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници