Иванов за ИТН: Този състав на МС е най-слабият, който някой някога е излъчвал, всичко се разпада

Иванов за ИТН: Този състав на МС е най-слабият, който някой някога е излъчвал, всичко се разпада
A A+ A++ A

"Демократична България" няма да подкрепи проектокабинета на "Има такъв народ" в Народното събрание в сряда. Това коментира съпредседателят на ДБ пред журналисти в парламента.

"Понеже много се спекулира как сме се били договорили. Не сме се договаряли. В този документ отсъстват дългосрочните ангажименти за предсрочното прекратяване мандата на Иван Гешев. Има за ветеринарите и животновъдите. В декларацията, във всичките й версии, го няма това това нещо", каза още Иванов. Освен това го нямало и ангажимента за прекратяването мандата на Сотир Цацаров и преструктурирането на КПКОНПИ.

“Не може с 65 гласа сам да си решиш какъв е съставът на министерския съвет. Не става дума за порции. Искате да вземете всичко и да го дадете на хора, които никой не познава. Не можем да дадем гласовете си за споразумение, което е едностранно и което не съдържа в себе си и легитимира плаващото мнозинство. Това е рецепта за задкулисие. Може ли накрая ние да гласуваме за такъв състав на Министерския съвет? Този състав е най-слабият, който някой някога е излъчвал. Най-доброто, което можем да кажем за тези хора е, че ние не ги познаваме. Един даде интервю и видяхте какво стана. Вие представяте ли си какво друго бихме могли да видим от тази торба с котки, която ни се предлага да подкрепим", продължи Христо Иванов.

"Може би трябва да изискваме хора, които не са дали нито едно интервю да не бъдат кандидати за министри", допълни Иванов.

#ИТН #Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници