ИТН: По-добре е изборите да са 2 в 1 – отговорността е в президентството

ИТН: По-добре е изборите да са 2 в 1 – отговорността е в президентството

BGNES

A A+ A++ A

Според нас е по-добре предсрочните избори да са „две в едно“ чисто организационно и финансово, но отговорността е в президентството. Това заяви пред журналисти в Народното събрание депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

Според него по този начин избирателната активност ще е по-голяма.

По думите му „ще трябва да се отиде на избори веднага". "Партиите, които не си държат на думата, са ПП–ДБ и ГЕРБ–СДС“, категоричен бе той.

„На президента му е даден списък от 10 човека за служебно правителство, които основно са от ГЕРБ–СДС. Това, разбира се, титаните от ПП–ДБ, които са безкрайно добри юристи, най-добрите в света, направиха това. Дадоха на ГЕРБ възможността да имат служебен кабинет, защото са умни. След като му връчат някой от тези хора, президентът може и да не подпише. И какво правим тогава? Връща се в Народното събрание. И в този състав на НС какво може да последва“, запита Йорданов.

Тошко Йорданов заяви, че това е доказателство колко „отвратителни и грешни конституционни промени направиха ПП–ДБ“. „Ако някой ще вкара страната в криза, то това ще са ПП–ДБ. Първо направиха правителство с ГЕРБ по най-безпринципен начин, второ – крадоха 9 месеца и направиха бюджета на саздърма. Години наред ще оправяме нещата, които сътвори Асен Василев. После изиграха унизителния танц „вземете ме за булка“. За финал имаме конституционни промени, които могат да вкарат страната в криза“, каза Йорданов.

#ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници