ГЕРБ: Не сме подавали сигнал срещу никой творец

ГЕРБ: Не сме подавали сигнал срещу никой творец
Никой от партия ГЕРБ не е подавал сигнал и не е обръщал внимание на даден творец какво пише и защо пише, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Никой от партия ГЕРБ не е подавал сигнал и не е обръщал внимание на даден творец какво пише и защо пише, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

Той отхвърли обвиненията, че авторите на песента „Бяло, зелено, червено“ Мишо Шамара и Серафим Мартинов–Сарафа са разследвани по поръчка на ГЕРБ.

Мигновената реакция на управляващите бе по повод декларацията на БСП, прочетена от Сергей Станишев в защита на свободното изразяване, срещу която трима депутати от ГЕРБ изразиха възмущение.

Според управляващите Сергей Станишев си е позволил да манипулира ситуацията, като отказал да цитира текста на цялата песен.

„Настояваме г-н Станишев да прочете текста докрай, да прочете за бялото, за зеленото, за червеното. Дори предлагаме в събота да вземе рапъра, ние ще му осигурим преводач, в Брюксел да изпеят заедно тази песен“, предложиха от ГЕРБ.

Така от ГЕРБ раздадоха целия текст на песента, в който има и други моменти. Димитър Главчев дори попита, ако някой е усетил натиск от когото и да било от ГЕРБ, нека да го съобщи.

Димитър Лазаров пък подчерта, че изчетеното от трибуната на НС по отношение на сега действащата конституция е „гавра с парламентаризма и с конституцията“.

Той стигна и много по-далече, като препрати темата в полемиката за независима съдебна система.

„За да даваме сега обяснения, защо, видите ли, прокуратурата или следствието са образували досъдебно производство, какви им са мотивите и срещу кого, какви са основанията – това не е работа на народните представители днес“, каза Димитър Лазаров.

„Това значи ли, че ако в даден текст се спомене ГЕРБ, след това може да си напише всеки кой каквото иска и да оплюе и национално достойнство, и трибагреник, и.... това значи, че щом спомене думата ГЕРБ, това значи, че вече не може да го пипнат“, каза председателят на ГЕРБ Красимир Велчев.

Той призова да бъдат оставени съдебните органи да си свършат работата, като обеща, че те няма да се намесват.

Така и управляващите не отговориха на репликите, че у нас все пак има свобода на словото и всеки може да пее каквото иска.

#ГЕРБ #Красимир Велчев #Мишо Шамара #Серафим Мартинов #Сарафа #свобода на словото #Сергей Станишев #Димитър Главчев #Димитър Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници