Станишев предложи Борисов за пожизнен премиер на БББългария

Станишев предложи Борисов за пожизнен премиер на БББългария
И аз „Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба!“. Нека съответните институции се самосезират и предприемат незабавни действия срещу мен, заяви Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев предложи Бойко Борисов да бъде избран за пожизнен премиер, а България да се нарича БББългария.

„И аз „Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба!“. Нека съответните институции се самосезират и предприемат незабавни действия срещу мен“, заяви Сергей Станишев от парламентарната трибуна, цитиран от bTV.

Той подкрепи с декларация рапъра Мишо Шамара и колегата му Серафим Мартинов-Сарафа.

Първият е обвинен за обругаване на националния герб и националното знаме, а вторият бе извикан на разпит в сряда в Националната следствена служба като свидетел заради общата им песен „Бяло, зелено, червено“.

Сергей Станишев подчерта, че за пореден път управляващите извиват ръцете на хората, които са срещу тях, и действат на принципа „свобода или ГЕРБ“.

Председателят на Коалиция за България обаче отказа да цитира целия текст на песента, както предложи по време на заседанието Анастас Анастасов от ГЕРБ, според когото изпълнителите са използвали обидни сравнения за цветовете на националното знаме.

Вместо това Сергей Станишев продължи с декларацията на партията си. Той предложи промени в конституцията, с „които да се запише, че пожизнен премиер е Бойко Борисов, че гражданите имат пълната свобода да изразяват безусловната си подкрепа за правителството и партия ГЕРБ, че България се нарича не РБългария, а БББългария, а гербът е лъв с бухалка и сноп гербери в зъбите, увенчан с полицейска фуражка“.

От трибуната в Народното събрание лидерът на опозицията призова колегите си и всички българи да се замислят в каква държава живеят днес.

„Аз също споделям отношението „Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба“, нека съответните институции се самосезират и предприемат незабавни действия срещу мен“, прикани иронично Сергей Станишев и добави, че подобни действия са безумие и политическа поръчка на ГЕРБ.

От страна на управляващите думата взе Димитър Лазаров, изтъквайки, че е срамно в пленарната зала да се извършва такава гавра с българската конституция, и то от представител на партия, която иска да излъчи президент на ПЕС.

„Странно е, че точно отляво най-често се говори за независимост на съдебната система, а в същото време излиза представител на БСП и държи сметка защо е образувано досъдебно производство. Това е подигравка със съдебната система“, коментира депутатът.

#депутат от ГЕРБ #Анастас Анастасов #НСлС #ГЕРБ #Сарафа #Серафим Мартинов #Биг Ша #Мишо Шамара #Парламент #Народно събрание #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници