КНСБ предлага мерки за увеличаване на доходите за 150 млн. лв.

КНСБ предлага мерки за увеличаване на доходите за 150 млн. лв.
Освен президента на КНСБ Пламен Димитров, който откри кампанията, гост бе и кметът на община Варна Кирил Йорданов (вдясно). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

КНСБ настоява за пакет от мерки за увеличаване на доходите на стойност 150 млн. лв., обяви във Варна председателят на синдиката Пламен Димитров.

„Пакетът включва една еднократна диференцирана добавка към всички пенсии – от 50 до 20 лева според размера на пенсиите, което би струвало 60 млн. лв.“, обясни синдикалистът, цитиран от БГНЕС.

От КНСБ настояват още за увеличение на педагогическите заплати, на възнагражденията в социалната сфера, в сферата на културата, на работещите в музеи, библиотеки, читалища и на някои работещи в сферата на администрацията.

Втората част на пакета, за който настоява КНСБ, включва минимум 10% увеличение на единния разходен стандарт във всички системи от началото на 2013 г.

Според Пламен Димитров предложението на управляващите пенсиите да бъдат увеличени от 1 април 2013 г. с 9,3% няма да е достатъчно.

Във Варна се провежда Националната кампания по информиране и консултиране „Бъди инфо“. Тя се организира от КНСБ в партньорство с Българската стопанска камара.

Мисията на кампанията е в рамките на 5 месеца да бъдат достигнати минимум 20 000 работници и служители. За този период целта е да бъдат посетени поне 200 предприятия с брой на служителите над 50 души или по 5 предприятия във всяка област на България.

Освен президента на КНСБ Пламен Димитров, който откри кампанията, гости са кметът на община Варна Кирил Йорданов и заместник-председателят на БСК Димитър Бранков.

#Варна #Българска стопанска камара #БСК #доходи #заплати #Кирил Йорданов #Пламен Димитров #КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници