Долни Богров се сдоби с първата детска градина с екологично отопление в България

Долни Богров се сдоби с първата детска градина с екологично отопление в България
Обичам да ходя там, където от гола поляна сме направили такава детска градина, каза премиерът Бойко Борисов при откриването на детската градина в Долни Богров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

100 деца от район „Кремиковци“ ще посещават първата детска градина в България, която ще се отоплява изцяло екологично.

Тя беше открита в сряда в Долни Богров от премиера Бойко Борисов, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Детската градина е построена за близо 12 месеца. Стойността на договора е 2,2 млн. лв. с ДДС. Средствата са предоставени от Столична община, а на откриването присъства кметът Йорданка Фандъкова.

Сградата има един етаж със сутерен, в който е обособена обслужващата част на детското заведение – кухненски блок, перално и сушилно помещение, складове и технологично помещение.

На първия етаж са разположени три градински групи, една яслена група и физкултурно-музикален салон. Нейната обща застроена площ е 1458,34 кв.м.

„Обичам да ходя там, където от гола поляна сме направили такава детска градина. Напролет магистралата ще бъде по-далече от вас. Знаете, че се работи много“, заяви Бойко Борисов.

„Когато са вземали решение, Сергей Станишев е вземал решението да строят магистрала, а в същото време са дали концесия да изкопаят под нея баластрата. Аз обещах, че ще строя детската градина и го направих. В условията на криза, догодина ще имаме готовност да направим училище в район „Кремиковци“, допълни той.

Премиерът посочи, че в районите около покрайнините на София почти навсякъде има паркове и те са едни от най-добрите места за живеене в София.

#магистрала #кмет на София #Йорданка Фандъкова #Столична община #премиер на България #Бойко Борисов #Долни Богров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници