Депутатите не поискаха одит на парите за щети от труса в Перник

Депутатите не поискаха одит на парите за щети от труса в Перник
Депутатите отхвърлиха предложението на Ангел Найденов от БСП Сметната палата да извърши одит на средствата, изразходвани за покриване на щетите от земетресението в Перник на 22 май. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите отхвърлиха предложението на Ангел Найденов от БСП Сметната палата да извърши одит на средствата, изразходвани за покриване на щетите от земетресението в Перник на 22 май.

В подкрепа на предложението на Коалиция за България гласуваха 64 депутати, 30 бяха против и 85 се въздържаха.

При прегласуването отново 64-ма народни представители гласуваха „за“, 46 бяха против, а 76 се въздържаха, предаде БГНЕС.

„Причинени са щети на близо 70-80% от сградите в Перник – и държавни, и частни. Щетите се оценяват на близо 24 млн. лв., като продължават оценките по сигналите на всички граждани. Разгледани са по-малко от 10% от изпратените в Междуведомствената комисия преписки, включително по отношение на сградите, които са общинска и държавна собственост. Най-забавени са реакциите по отношение на частните сгради“, аргументира предложението си депутатът Ангел Найденов.

Той каза и че държавата е преценила, че е необходимо да се заделят средства за подобни ситуации.

За 2012 г. са предвидени 70 млн. лева, средства, които са на разположение на Междуведомствената комисия.

„За съжаление, впечатлението, което се създава, е, че една значителна част от тези жалби се протакат като процедура на разглеждане, не се вземат навременни решения. За да знаем какви са средствата и по какви критерии са били разпределени, е очевидно, че трябва да се възложи проверка за начина, по който са разпределяни“, допълни Ангел Найденов и предложи одит от Сметната палата, но предложението му бе отхвърлено.

#Перник #земетресение #22 май #Ангел Найденов #депутат от БСП #одит #Сметна палата #Междуведомствена комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници