ДСБ: След Борисов и Плевнелиев реабилитира диктатурата на Живков

ДСБ: След Борисов и Плевнелиев реабилитира диктатурата на Живков
Според Димитър Бъчваров Росен Плевнелиев се мъчи да бъде втори глас на премиера Бойко Борисов в комуникирането с левите избиратели. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оценката на президента Росен Плевнелиев за приватизацията в България реабилитира комунистическата диктатура на Тодор Живков, твърдят от ДСБ в официална позиция, която ще бъде изпратена в Президентството.

От партията реагираха остро на изказването на държавния глава пред „Дер Щандарт“, че България е извършила най-лошата приватизация в цяла Европа, като е продала активи за 30 млрд. евро само за 3 млрд.

„Оценката на президента Росен Плевнелиев за приватизацията е фактически невярна“, пише в позицията на ДСБ, цитирана от БГНЕС.

„Вие, надяваме се неволно, но след премиера Борисов реабилитирате комунистическата диктатура на Тодор Живков. Тя ни завеща не предприятия за 30 млрд. евро, а огромен външен и вътрешен дълг, финансова разруха и стопанска катастрофа“, пишат още тъмносините.

Те твърдят, че от реабилитацията ще се възползват онези, които внушават носталгия по тоталитарния режим.

„Надяваме се, че след обстойно проучване на фактите публично ще коригирате своята позиция относно приватизацията като фактически несъстоятелна и политически вредна за пазарната демокрация в България“, настояват от ДСБ.

Според Димитър Бъчваров, член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и приватизационен контрол, тезата за приватизацията е била използвана от БСП на изборите през 2001 г. и 2005 г.

„Особено тревожно е тези лъжи и митове да се разпространяват от президента на България“, коментира Димитър Бъчваров.

Според него Росен Плевнелиев се мъчи да бъде втори глас на премиера Бойко Борисов в комуникирането с левите избиратели.

„Не може да се реабилитира икономически най-катастрофалния режим в страната“, категоричен е Димитър Бъчваров.

ДСБ твърдят, че без приватизацията, извършена от кабинета „Костов“, би било невъзможно присъединяването на страната ни към НАТО и ЕС, невъзможно би било и оздравяването на финансовата и икономическата система на страната и стабилизирането на българския лев.

Зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев пък обяви, че на предстоящите парламентарни избори ДСБ няма да се коалира с ГЕРБ.

„Разбиването на Синята коалиция беше работа на ГЕРБ или на среди в ГЕРБ. Категорично ДСБ няма да се явят на изборите с ГЕРБ, ще се явим на изборите като ядро и водачи на дясната опозиция срещу ГЕРБ“, заяви той.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #Тодор Живков #ДСБ #Димитър Бъчваров #Радан Кънев #приватизация #Иван Костов #външен дълг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници