Борисов: Обичта на ГЕРБ към Перник е 1 млн. лв, на БСП – 15 000 лв.

Борисов: Обичта на ГЕРБ към Перник е 1 млн. лв, на БСП – 15 000 лв.
При разглеждането на точката от дневния ред за отпускане на допълнителни средства за преодоляване на щетите от земетресението Борисов припомнил и дарението, което партията му е направила на БЧК. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обичта на ГЕРБ към Перник е 1 милион лева, a на БСП е 15 000 лева, е заявил премиерът Бойко Борисов, стана ясно от стенограмата от заседанието на кабинета в сряда.

При разглеждането на точката от дневния ред за отпускане на допълнителни средства за преодоляване на щетите от земетресението Борисов припомнил и дарението, което партията му е направила на БЧК, предаде bTV.

„Тъй като се има предвид, че още 700 000 лева от ГЕРБ от субсидията дарихме на Перник, за което сумата достигна 1 милион лева, просто, Дончев, когато провеждате срещата, го обяснявайте това на хората. БСП дадоха 15 000 лева“, се е обърнал Борисов към министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.

Министерският съвет одобри 1.6 милиона лв. допълнителни кредити по централния бюджет за 2012 г. за неотложни и непредвидени разходи, свързани с преодоляване на последиците от бедствия за град Перник.

Дончев обясни, че така общата сума за всички пострадали общини ще стане 16.6 милиона лв.

#ГЕРБ #БСП #Перник #Бойко Борисов #премиер #Томислав Дончев #Министър по управление на средствата от ЕС #БЧК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници