Тръмп се появи: Страхотно е да в добри отношения с Путин, иначе печели Китай

Тръмп се появи: Страхотно е да в добри отношения с Путин, иначе печели Китай
A A+ A++ A

Щатите би трябвало да се опитат да изградят отношения с Русия, вместо да я тласкат все по-близо до Китай, заяви бившият президент Доналд Тръмп. Русия и Китай набират сила заедно и съвместно. Това заяви бившият президент на САЩ Доналд Тръмп за американския телевизионен канал FOX News.

„Да си в добри отношения с Путин е страхотно. Трябва да правим бизнес с Русия, да се разбираме с нея, вместо да я тласкаме към Китай“, коментира бившия лидер на Белия дом.

На 15 април настоящият държавен глава на САЩ Джо Байдън подписа указ за въвеждането на санкции срещу Русия. По-специално Вашингтон забрани на американските компании директно да купуват дългови ценни книжа, емитирани от Централната банка, Националния фонд за благосъстояние или Министерството на финансите на Руската федерация. 16 организации и 16 физически лица бяха санкционирани за връзки с намесата на Москва в американските избори, а осем граждани и юридически лица - за работа в Крим. Също така от Вашингтон ще бъдат изгонени 10 дипломати, които САЩ считат за представители на руските разузнавателни служби, предаде Фокус.

Според Тръмп последните събития потвърждават, че публикациите в американските медии за предполагаемата готовност на Руската федерация да изплаща възнаграждения на бойци в Афганистан за убийствата на американски войници са лъжа.

Припомня се, че през юни 2020 г. The New York Times съобщи, че определено звено от руското военно разузнаване насърчава талибаните да извършват атаки срещу военнослужещи от международната коалиция в Афганистан. Тръмп отбеляза, че американските разузнавателни служби признават тези версии за ненадеждни. В същото време през 2020 г. някои политически противници на републиканеца, който тогава беше президент на САЩ, го обвиниха, че е предал интересите на страната, тъй като той не е предприел незабавни действия срещу Русия в светлината на публикациите .

 

#Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай