Станишев: Борисов да се репчи на монополите, не на Русия!

Станишев: Борисов да се репчи на монополите, не на Русия!
Според Станишев трябва да има уважение при воденето на преговори между партньори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов да се репчи на монополистите в държавата, не на руснаците заради проваления проект за АЕЦ „Белене“, заяви лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

„Когато водиш преговори, няма защо да се репчиш като Дянков, който каза, че ще напляска руснаците, и Борисов, че на Путин щяло да му бъде неприятно посещението, ако знае за иска от 1 млрд. евро на „Атомстройекспорт“, заяви пред bTV Станишев.

Според него трябва да има уважение при воденето на преговори между партньори.

„Борисов има много по-голяма възможност да се изрепчи на монополистите, на хората, които създават проблеми в държавата, не да се репчи на руснаците“, категоричен е лидерът на социалистите, който уточни, че са приети 80 лобистки закона.

„За над 1 млрд. лв. са обществените поръчки, които са проведени, без да се спазват правилата“, продължи Станишев и разкри подробности около начина как се заобикаля законът при обществените поръчки в полза на монополите.

„Прави се дъмпингова цена, после се анексира с допълнителни споразумения“, заяви Станишев.

Така по думите му се е качила цената на магистрала „Люлин“, за която са платени 60 милиона лева допълнително.

Станишев коментира и изказването на Антон Кутев, че „социализмът е като СПИН и се предава само по наследство или по полов път“.

„Фразата на Антон Кутев беше неуместна, но не и същността“, посочи червеният лидер.

„Моят баща е бил в партията, рискувал е живота си за лявата идея, аз какъв да бъда?“, попита Станишев, който смята да възпита и дъщеря си в същите ценности.

„Няма политик, който да не е казал някаква глупост. Но на другарите от моята партия, които раздухаха скандала, или им липсва политически инстинкт, или обслужват наш опонент“, коментира още той.

„Оттук нататък всеки, който говори по медиите, а не вдигне телефона, за да реши проблемите вътрешно, ще получава моя отпор. За всеки се отнася това“, категоричен беше лидерът на БСП.

#Бойко Борисов #премиер #Сергей Станишев #БСП #ПЕС #АЕЦ „Белене” #Атомстройекспорт #Симеон Дянков #Министър на финансите #Владимир Путин #президент на Русия #Антон Кутев #СПИН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници