Още 20 млн. лв. европари за общинските администрации

Още 20 млн. лв. европари за общинските администрации
Общините ще получат нови 20 млн. лв. по Оперативна програма „Административен капацитет" (ОПАК), съобщиха от Министерство на финансите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общините ще получат нови 20 млн. лв. по Оперативна програма „Административен капацитет" (ОПАК), съобщиха от Министерство на финансите.

Средствата са предназначени за повишаване на квалификацията на служителите в централните и областните администрации чрез обучения в страната.

Парите са предвидени по новата процедура по подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация ".

Ще бъдат финансирани проекти за подобряване на професионалната компетентност на държавните служители, а проектни предложения ще могат да се подават до 20 ноември 2012 г., 17:30 часа.

Централните и областните администрации ще могат да кандидатстват общо за 20 млн. лв., като минималната стойност за отделните проекти е 20 000 лв., а максималният праг – 90 000 лв.

Проектите трябва да бъдат изпълнени в рамките на 12 месеца. Насоките и всички останали документи за кандидатстване са публикувани в рубриката „Нови процедури" на сайта на ОПАК: www.opac.government.bg и на Единния информационен портал: www.eufunds.bg.

#ОПАК #Министерство на финансите #общини #администрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници