Кемпбъл: Футболистите трябваше да съберат повече пари за Стилиян

Кемпбъл: Футболистите трябваше да съберат повече пари за Стилиян
Капитанът на „Астън Вила" получи диагноза остра левкемия през пролетта и оттогава се лекува, като вече бе потвърдено, че е в ремисия. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
A A+ A++ A

Много богатите футболисти би трябвало да правят повече за събирането на средства в борбата срещу левкемията, сподели журналистът Алистър Кемпбъл след края на благотворителната кампания в чест на Стилиян Петров.

Капитанът на „Астън Вила" получи диагноза остра левкемия през пролетта и оттогава се лекува, като вече бе потвърдено, че е в ремисия.

Двама от масажистите на Вила – „Алекс Бътлър" и „Анди Смит" стартираха благотворителна инициатива в негова чест, с която искаха да съберат средства в борбата с болестта.

Целта на двамата беше 250 000 паунда, но в крайна сметка се събраха само 52 000.

Сега Кемпбъл, който е президент на фондацията, която ще получи парите, обвини футболистите, че не подкрепят достатъчно инициативата, предаде БГНЕС.

„Футболистите получават повече пари, отколкото обикновените хора могат изобщо да си представят и ще бъде добре начинание като нашето да включва някои от тях. „Селтик" бяха страхотни. „Нюкасъл" и „Евертън" също. Но мислех, че ще получим по-сериозни чекове от футболистите, предвид това, че един от тях е повален от тази ужасна болест", сподели той пред „Дейли Рекърд".

#Стилиян Петров #Астън Вила #Селтик #Нюкасъл #Евертън #левкемия #Алистър Кемпбъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници