Лоша вест! Легендата Петър Хубчев се бори с левкемия

Лоша вест! Легендата Петър Хубчев се бори с левкемия
A A+ A++ A

Легендата на българския футбол Петър Хубчев, една от големите фигури на България на световното първенство в САЩ през 1994 г., се бори с коварна болест.

Неприятната новината беше съобщена от бившия капитан на националния отбор Стилиян Петров, който даде официална пресконференция преди благотворителния мач на 6 септември, организиран от него.

Приходите от "Мача на надеждата, който ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“, ще бъдат дарени на нуждаещите си от средства за лечение на онкологични заболявания.

Стилиян Петров призова всички мачове от предстоящия кръг в шампионата да бъдат спрени в петата минута, а феновете да подкрепят Хубчев с аплодисменти. Същото ще се случи и в благотворителния мач. Подкрепата си към бившия си съотборник националния отбор заяви и Красимир Балъков.

"Петата минута на мача ще бъде отдадена за Петър Хубчев, двубоят ще бъде спрян. Един треньор, който се бори със същата болест, един от големите №5 в българския футбол. Призовавам в следващия кръг в първенството във всички срещи да бъде оказана подкрепа за Петър Хубчев. Трябваше да участва в мача, но за съжаление няма да може. Повече за това ще оставя на Петьо Хубчев. Когато му дойде времето, ще говори пред вас. Той се нуждае от тази подкрепа. Идваше при мен в болницата. Позитивност и вяра дават шанс да преминеш през всички тези препятствия", заяви Стенли.

#Петър Хубчев #левкемия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници