Кралското семейство завежда дело за голите снимки

Кралското семейство завежда дело за голите снимки
Кралската двойка съобщила, че иска обезщетение за нарушаване на френския закон за правото на личен живот както от списание „Клоузър“, така и от фотографа, чиято самоличност изданието не разкри. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Адвокатите на британския принц Уилям и съпругата му Катрин заведоха иск за наказателно дело пред френска прокуратура заради голите снимки на херцогинята на Кеймбридж, публикувани в светско списание, съобщиха официални източници.

Канцеларията на прокуратурата в парижкото предградие Нантер съобщи, че е получила иска срещу неизвестни лица, от които кралската двойка иска обезщетение заради снимките на Катрин, направени, докато се пече полугола във френски замък, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Кралската двойка съобщила, че иска обезщетение за нарушаване на френския закон за правото на личен живот както от списание „Клоузър“, така и от фотографа, чиято самоличност изданието не разкри.

Уилям и Катрин искат съща така съдът да забрани на списание „Клоузър“ да препродава полуголите снимки на херцогинята.

Искът за забраната ще бъде разгледан на извънредно заседание на съда в Нантер в 16:00 ч. по Гринуич в понеделник.

Искът идва в същия ден, в който италианско списание публикува снимките в специален брой, а на корицата му може да се прочете: „Кралицата е гола!“.

Компанията „Мондадори“, която е собственост на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, защити решението си да публикува снимките, позовавайки се на издателската свобода.

В събота снимките се появиха и в ирландски таблоид. Те бяха публикувани най-напред в петък в сп. „Клоузър“.

#принц Уилям #Кейт Мидълтън #Катрин #Кеймбридж #Клоузър #голи снимки #Гринуич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници