Танов: 100% електронни митници до другото лято

Танов: 100% електронни митници до другото лято
Танов заяви, че до средата на следващата година България ще има една от най-модерните митнически администрации. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До лятото на следващата година България ще се радва на 100% електронни митници, заяви директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов.

Анализът, който извършва митническото разузнаване е много добър, затова са и такива резултатите”, посочи Танов пред БНР в неделя.

Той подчерта, че от една година са създадени центрове във всяка митница, които извършват 24-часов анализ на всичко, което минава през България, като този анализ се прави дори и за транзитните стоки.

„До момента има над 600 дознания, това е сериозно постижение за митническата администрация, въпреки мненията, че няма да се справим с това. Опровергахме ги”, похвали се Танов.

Той каза, че до средата на следващата година България ще има една от най-модерните митнически администрации, както в техническо отношение, така и като човешки потенциал.

„Повече от 600 души са назначени в рамките на 2 години и половина. В момента се обучават по европейски програми още 160 души, до края на годината тази цифра ще нарасне на 250. Това показва, че ¼ от митническата администрация ще бъдат нови хора", информира директорът на митниците.

„Преизпълняваме плана. Митническата администрация събира приходи трета година, които нарастват непрекъснато. Няма митническа администрация в ЕС, която да има такива сериозни резултати", похвали се отново Танов.

По думите му такъв ръст в приходите никой не е постигал в условията на криза.

„До март – април 2013 г. митническата администрация ще бъде може би една от малкото, която ще бъде напълно електронна. През юни 2013 г. можем да кажем, че митниците ни ще бъдат 100% електронни”, каза още Ваньо Танов.

#Ваньо Танов #България #Агенция „Митници” #ЕС #митници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници