Алпинистът Атанас Скатов е паднал в опит да изкачи К2 и е в неизвестност ВИДЕО

Алпинистът Атанас Скатов е паднал в опит да изкачи К2 и е в неизвестност ВИДЕО
A A+ A++ A

Българският алпинист Атанас Скатов е паднал при спускането от Лагер 3 към Базов лагер в подножието на К2. Това съобщават участници в експедицията. 

По последна информация веганът от Сливен е паднал заради скъсан парапет от голяма височина след неуспешен опит за нощно изкачване на величествения връх. Веднага е започнала акция по издирването му. По данни на тракера му той е пропаднал между 150 и 200 метра, от височина почти 7280 метра на около 7120. Експедицията се считаше за изпитание като атмосферни условия, но не и като сложност, защото от участниците се искаше само да ходят по изградени парапети и да чакат прозорец с добро време, за да атакуват К2 за зимно изкачване.

Алпинистът замина на експедиция в планината Каракорум за зимно изкачване на най-трудния и недостъпен до този сезон осемхилядник К2. На 16 януари върхът допусна до себе си 10 непалци. Прогнозите за следващ кратък прозорец бяха именно за 4 и 5 февруари. Атанас Скатов и други алпинисти тръгнаха в опит да изкачат върха вчера, но заради влошаване на времето те се върнаха в Лагер 3. И оттам се започна спускането към Базов лагер.

ЕТО Я ПОСЛЕДНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СКАТОВ НА СТРАНИЦАТА МУ ВЪВ ФЕЙСА ОТ СНОЩИ

#Атанас Скатов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници