Бъдеще сега! СпейсЕкс ще изстреля първата изцяло цивилна мисия още тази година

Бъдеще сега! СпейсЕкс ще изстреля първата изцяло цивилна мисия още тази година
A A+ A++ A

Американската космическа компания СпейсЕкс оповести, че още през тази година ще изстреля в космоса първата изцяло цивилна мисия. Под израза "изцяло цивилна" следва да се разбира, че на борда на космическия кораб "Крю Драгън" няма да летят професионални астронавти, а частно финансирани граждани на САЩ. 

Експедицията се финансира от 37-годишния милиардер Джаред Айзакман. Той ще командва космическия кораб и ще спонсорира останалите три места с благотворителна цел. Идеята на Айзакман е да бъде осигурено финансиране за Детската изследователска болница "Св. Юда" в Мемфис. Едно от местата ще бъде дадено на работник от самата болница. Името на космическия пътешественик не е оповестено, но се знае, че е жена. 

Второто място ще бъде връчено след кампания за набирането на средства за "Св.Юда", като името на избрания космически турист ще бъде оповестено посредством томбола. А третото място ще е запазено за заслужил предприемач, който използва платформата Shift4Shop. 

Уникалното за мисията, която носи названието "Inspiration4", е че тя няма да включва посещение на Международната космическа станция. Корабът "Крю Драгън" ще лети в околоземна орбита, като орбиталните параметри и продължителността на полета ще бъдат избрани по заявка на клиента - т.е. от Айзакман.

#Спейс екс #космос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници