Корнелия Нинова не искала да „хвърля бомба" с информация за атентата в Бургас

Корнелия Нинова не искала да „хвърля бомба" с информация за атентата в Бургас
България е имала информация за предстояща заплаха за терористичен акт 2-3 седмици преди атентата в Бургас, обяви депутатът от БСП Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България е имала информация за предстояща заплаха за терористичен акт 2-3 седмици преди атентата в Бургас, обяви депутатът от БСП Корнелия Нинова.

По време на заседанието на Националния съвет на партията тя не пожела да кае повече, нито да „хвърля бомбата".

Тя се позова на годишния доклад на правителството за състоянието на националната сигурност, който бил много самокритичен и дори се доближавал до критиките на БСП за сигурността, предаде БНР.

Корнелия Нинова спомена, че в този доклад е имало вписано изречение за предстояща заплаха от терористичен акт, като допълни, че докладът е бил готов две-три седмици преди терористичния акт в Бургас.

Затова депутатът посочи, че трябва да се използва тази самокритичност и в оценките на БСП за управлението на ГЕРБ, която пленумът на партията обсъжда в момента.

„Става въпрос за годишния доклад на Министерски съвет по националната сигурност за 2011 г., който е публичен, това не е класифицирана информация, затова си позволявам да го говоря. В доклада има констатация и буквално изречението е, че има реална заплаха от терористични актове на територията на страната. Това е цитат от доклада," посочи Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че това е констатация на правителството, под която стои подписът на Бойко Борисов.

„Докладът е обсъждан и приет няколко седмици преди да се случат тежките събития в Бургас. Да, знаели са, след като цялото правителство го е констатирало, написано и подписано, е имало такава информация," заяви Корнелия Нинова.

#Корнелия Нинова #БСП #ГЕРБ #атентат #Бургас #терористична атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници