БСП няма да толерира предателства, обяви Станишев

БСП няма да толерира предателства, обяви Станишев
БСП трябва да преодолее своята инертност, рутина, вражди и лични разочарования, защото е време да спре да толерира предателствата, обяви лидерът на левицата Сергей Станишев на Националния съвет на партията в събота. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП трябва да преодолее своята инертност, рутина, вражди и лични разочарования, защото е време да спре да толерира предателствата, обяви лидерът на левицата Сергей Станишев на Националния съвет на партията в събота.

„Наясно сме, че действа и ще действа машината за дискредитация на БСП. Стратегията е измислена и е в изпълнение и ще продължи да работи много здраво в следващите 10 месеца," каза още Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

Той призова членовете на партията да възприемат като лична битка и кауза изборната победа на БСП през 2013 г.

„Ще съм безкомпромисен към всичко, което ни отклонява от нашата голяма цел," обеща той от своя страна.

„Битката на тези избори е между БСП и ГЕРБ, а всичко друго са допълнителни сюжети и интриги. Трябва да сме наясно, че ако ГЕРБ има и един депутат повече от БСП, тези юнаци ще направят всичко възможно да си осигурят комфортно мнозинство за неограничена власт. Но това означава още 4 години безвремие и това ще съсипе България," заяви още той.

Лидерът на партията подчерта, че БСП трябва да продължи да заема категорична опозиционна позиция и очаква още по-голяма конкретика от работата на вътрешнопартийните съвети.

„Организацията е основно оръжие в политическата битка, особено за гарантиране на честността на изборите. Много са различни картините по места. Всеки общински съвет трябва да си направи своя анализ от подписката за АЕЦ „Белене"," коментира Сергей Станишев.

Той отбеляза, че в Европа правителството на Бойко Борисов все повече губи доверие.

„България в очите на все повече европейци и институции изглежда все повече като страна, която няма нищо общо с европейските ценности и политики," посочи той.

Станишев обеща, че ако бъде избран за президент на ПЕС, ще използва полученото доверие като политически капитал за БСП.

„Това доверие ще е израз на европейския мандат за БСП, че разпознават в нас европейската сила," добави той.

#БСП #Сергей Станишев #ПЕС #парламентарни избори #ГЕРБ #АЕЦ „Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници