Станишев: Битката на изборите е БСП-ГЕРБ, другото са интриги

Станишев: Битката на изборите е БСП-ГЕРБ, другото са интриги
България е държава, ограбена от ГЕРБ, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на заседание на Националния съвет на партията на 15 септември. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България е държава, ограбена от ГЕРБ, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на заседание на Националния съвет на партията на 15 септември.

„Настанало е време разделно, време, в което всеки трябва да избира, да приеме покорно властта на ГЕРБ и всичките безобразия или да бъде свободен. Това е избор за самото ни съществуване като общество, това е избор на себеуважението и свободата ни," продължи Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

По думите му, в България вече дори „да си гербер е трудно, да си лекар е мръсна дума, а да си учен означава да оцеляваш на инат, а да си пенсионер или безработен е истинска човешка трагедия".

Сергей Станишев коментира още, че „постоянното пропагандиране" на темите с магистралите, строежите и вечната вина на Тройната коалиция дава резултати и не били малко хората, които вярвали на „измислените приказки".

Лидерът на БСП е убеден, че управляващите са задалили голям държавен ресурс за изборите и че ще има задания към бизнеса кой колко гласа да осигури.

„Медийната пропаганда и контролът върху не малка част от медиите се засилва от страна на правителството и властта. МВР работи все повече като изборен инструмент за страх, натиск и фалшификация на изборите, а хората са в такава мизерия, че биха повярвали и в чудесата, които обещава Цветан Цветанов, а не малко хора са готови да продадат гласа си," продължи Сергей Станишев.

„Наясно сме и с гигантския брой „калинки" в администрацията, които си пазят хляба," каза още Сергей Станишев.

Според него ГЕРБ работят и за разпиляване на вота на следващите избори с предварителни договорки и преди, и след изборите.

„Битката на тези избори е между БСП и ГЕРБ, а всичко друго са допълнителни сюжети и интриги. Трябва да сме наясно, че ако ГЕРБ има и един депутат повече от БСП, тези юнаци ще направят всичко възможно да си осигурят комфортно мнозинство за неограничена власт. Но това означава още 4 години безвремие и това ще съсипе България," заяви още той.

#Сергей Станишев #БСП #Национален съвет #парламентарни избори #ГЕРБ #Цветан Цветанов #безработица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници