Игнатов: Религията няма да стане заължителен предмет в училище

Игнатов: Религията няма да стане заължителен предмет в училище
Религията няма да стане задължителен предмет в училище, потвърди отново министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Религията няма да стане задължителен предмет в училище, потвърди отново министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

„Възможностите за изучаване на религия в училище са достатъчни като свободно избираема дисциплина. Оттук нататък всичко, цялата активност, е в преподавателите по религия," увери той в ефира на БНР.

Сергей Игнатов разказа, че при посещението си в Ивайловград е бил посрещнат в училище от местния свещеник, който споделил, че неговите класове са пълни, защото децата проявяват интерес.

„Когато са активни преподавателите, има деца, има часове," подчерта образователният министър.

Сергей Игнатов коментира и новите проекти за изучаване на математика и информатика, представени преди ден. Учители вече изразиха притеснения, че децата в малките класове ще станат по-натоварени.

„Няма нужда от притеснение, докато няма подпис. Дори тази сутрин обсъждахме програмите, това, което се прави, че в първи клас намалява теорията. Във втори - също. Това, което ме увериха колегите тази сутрин, че намалява теорията и те просто практически ще учат нещо, за да може теоретично това да го учат в по-горен курс," обясни Сергей Игнатов.

Просветният министър коментира и разминаванията в данните между неговото ведомство и здравното относно това колко училища не са готови за откриването на учебната година в понеделник.

Според здравното министерство това са 118 училища, според образователното – 90.

„Аз се договорих с моя колега, министъра на здравеопазването и съм много „за" тази проверка, това е със стари сгради и тази проверка показва какво трябва да бъде оправено. Това са неща, които са отстраними и ще бъдат оправени," категоричен бе Сергей Игнатов.

#Сергей Игнатов #религия #образование #училище #15 септември

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници