199348 статии       |       400 интервюта       |       1524 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.62918| EUR 1.95583| GBP 2.267|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   ПротестиКоронавирусБрекзитПо ваш сигналПарламентарни Избори 2021

Размер на шрифта:   

Потресаващи тайни изплуваха от живота на детеубийцата от Сандански

21 ноември 2020, събота / 17:02; Коментари: 0
Send to Kindle
Потресаващи тайни изплуваха от живота на детеубийцата от Сандански

Мярка "задържане под стража" псотанови съдът спрамо обвинената в детеубийство на собствените си отрочета 32 годишна Кристина Дунчева от Сандански. По-рано адвокатът й обясни, че тя не била  признала, че е извършител на престъплението. Думите на майката-детеубийца на разпита били само "съжалявам за това, което стана".

32-годишната Кристина Дунчева е обвиняема за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца, бе съобщението на прокуратурата. Снощи десетки жители на града се събраха, за да почетат паметта им. В Сандански всички коментират двойното убийство. В социалните мрежи потребители обвиняват 32-годишната Кристина, но има и такива, които не я винят.

„Лесно е да обвиняваме хората. Не е редно да говорим, когато не сме наясно със ситуацията”, смятат част от жителите на града. Адвокатът на обвиняемата разказа, че е бил запознат със семейните проблеми на Кристина, които се задълбочили през последните години. Жената е била подлагана на голям тормоз и малтретиране от страна на съпруга си, той дори я притискал да сключат споразумение за родителските права, искал е те да бъдат отсъдени на майката, но семейството да остане да живее заедно, съобщава Struma.bg. Кристина е била разкарвана с джипа на съпруга си Георги в присъствието на местен адвокат и притискана да подпише документа.

"Разбрах дори, че тя е сексуално насилвана и от баща му. Той е посягал на децата, бил ги е и ги е малтретирал, а когато повишавал тон, едното от тях треперело от страх".

Съдия Красимир Аршинков, който разгледа делото по мярката, заяви лаконично, че с оглед на събраните доказателства за извършено тежко умишлено престъпление следва да бъде наложена най-тежката мярка на обвиняемата. Братът на Кристина за завърнал от Австрия след като разбрал за трагедията. Той разказа, че сестра му е имала постоянен контакт с него и адвокат си, търсила е помощ от съпруга си. В съдебната зала Кристина Дунчева помоли съда за снисхождение. Адвокат Алексиев поиска следствието да се извърши на друго място, тъй като се съмнява в неговата безпристрастност, сестрата на Георги Трайков е била в близки отношения с един от полицейските началници в Сандански.

Припомняме, че в четвъртък около 17,30 ч горският служител Георги Трайков повикал полиция, защото жена му Кристина Дунчева е заклала двете им деца – 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка Ивон. И двамата родители били отведени в местното РПУ, което е на метри от къщата им. При огледа са иззети два ножа и сатър. Разпитите продължили до малките часове на нощта с участието и на психолози от МВР. Почти през цялото време Кристина не била адекватна, говорела несвързано. Имало момент, в който се опитвала да обясни, че по-голямото дете е нападнало по-малкото с ножа, а после се е наръгало само. Накрая признала за ужасното престъпление и казала с поглед, забит в земята: “Искаха да ми вземат децата. Нека сега да ми ги вземат!”

Първоначалните заключения на специалистите са, че неотдавна жената е отключила психическо заболяване. То обаче е останало неизвестно и започнало да се развива, тъй като Кристина не е била освидетелствана. Тепърва психиатрите ще работят по такава задача, след като прокуратурата им възложи експертиза да преценят дали майката двоен убиец е била в състояние да съзнава какво извършва.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Реклама:
Реклама: