Феновете могат да посетят Титаник на цена от 125 000 щ.д.

Феновете могат да посетят Титаник на цена от 125 000 щ.д.
A A+ A++ A

Компания, посветена на изследването на подводния свят, обяви възможния достъп до най-известния и исторически обект в света -Титаник.

Според Fox News проектът на OceanGate Expeditions ще обучи обикновени хора за мисия на редки подводни изследвания и експедиция върху останките на Титаник. „Експедицията„ Титаник Сюрвей “е кулминацията на идеята да се даде на повече хора поглед към дълбините на океаните и достъп до историческото място където „ Титаник “ се разбива, заяви Fox News, цитиращ Стоктън Ръш, президент на OceanGate Expeditions.

„Подкрепата на специалистите от мисията е жизненоважна за нашите многогодишни усилия за проучване и дигитално съхранение. Те ще имат уникалната възможност да участват в активни експедиционни роли заедно с учени от океанографията, археологически изследователи и ветерани от океанографи от Титаник по време на мисиите.

Този екип ще документира  историческия обект за идните поколения ", добави Ръш.

Останките от Титаник ще бъдат документирани с важни характеристики на сайта, като се използват лазерни сканирания и 4k видео, които ще бъдат комбинирани с изображения с висока разделителна способност, за да се създаде фотореалистичен виртуален 3-D модел на корабокрушението. За това специалистите от мисията, които ще бъдат приети да се присъединят към експертизата, ще изиграят жизненоважна роля при транспортирането на гражданите и изследователите до мястото на развалините, според OceanGate.

Пътуване на около 12 467 фута под повърхността на океана ще бъде свалено от екипа на експедицията, за което ще бъде използван Ocean Gate Sub.

Първият график ще бъде открит до края на май до средата на юли и за него са предвидени шест мисии. Всяка мисия ще продължи 10 дни и ще включва осем до 10-часови подводни гмуркания с 5-членен екипаж, които ще транспортират хората и изследователи до мястото на развалините. Друг набор от сесии ще продължи през лятото на 2022 г. според OceanGate. (ANI)

#Титаник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници