Откриха отломки в района на издирване на подводницата "Титан". От нея ли са? (ОБНОВЕНА)

Откриха отломки в района на издирване на подводницата "Титан". От нея ли са? (ОБНОВЕНА)

Titter/@EdKrassen

A A+ A++ A

Американската брегова охрана е намерила отломки в района на издирване на подводницата „Титан”. До момента няма информация дали те са от издирвания плавателен съд. В момента експерти проверяват отломките, които са намерени от дистанционно управляем плавателен съд.

Според експерта по гмуркане Дейвид Мирънс, цитиран от Би Би Си, отломките включват „рамката, на която стъпва подводницата, както и неин заден капак”.

Властите се опасяват, че кислородът на петимата души на борда свършва. Франция изпрати кораб в помощ на американските спасителни съдове. Канадски екипи също пристигнаха на място, съобщава НОВА.

Търсенето на „Титан” е изключително трудно по няколко причини. Американските бойни подводници от клас „Вирджиния” достигат 488 метра под морското равнище. Изчезналата подводница може да се спуска до близо 4 хиляди метра дълбочина - където се намират и отломките на кораба „Титаник”. В спасителната операция се включи дистанционно задвижваната френска подводница „Виктор – 6000”. Тя може да предава изображения на повърхността и да извършва серия от сложни действия като прерязване и преместване на отломки.

Трескавото търсене на изчезналата подводница става все по-мащабно. Още пет кораба се включиха в спасителната операция, с което общият им брой стана 10. Периметърът на търсене беше разширен до 10 хиляди квадратни мили. Самолети оглеждат района от въздуха. Надеждите да бъдат открити хората намаляват. Вчера сутринта се появи лъч надежда, след като сонар засече звуци от водата. И до момента обаче няма яснота откъде точно идват и дали са от подводницата. „Ако сте долу и искате да знаят, че сте живи, вдигането на шум е единственият шанс, който имате в черната бездна на океана”, казва Дейвид Гало, старши съветник на корабна компания.

#Титаник #подводница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници