Борисов: От догодина няма да сме най-бедни в Европа

Борисов: От догодина няма да сме най-бедни в Европа
Областният управител Здравко Димитров, кметът на Пловдив Иван Тотев и премиерът Бойко Борисов. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

От 2013-та година България вече няма да бъде най-бедната страна в Европа, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Пловдив.

„В момента страната върви по правилния път на развитие и така трябва да продължава”, каза още премиерът в града под тепетата, предаде Дарик радио.

По думите му страната е постигнала най-добрите нива по отношение на конкурентноспособността и може реално да се очаква вдигане на доходите на българите.

В деня на Съединението премиерът Бойко Борисов посети училище „Св. Патриарх Евтимий" в Пловдив, където предстои да бъде изградена многофункционална спортна зала на стойност 1 млн. лв.

За националния празник заедно с министър-председателя в Пловдив пристигнаха и министрите Симеон Дянков, Сергей Игнатов и Свилен Нейков.

„Съединението не е политически акт, а духовен, защото се основава на вярата и надеждата”, каза по време на тържествения молебен по повод 127 години от Съединението на България Негово Високопреосвещенство митрополит Николай.

Кулминацията на официалното честване на 127-мата годишнина от Съединението е тържествената заря-проверка от 20:30ч. в четвъртък вечер, на която ще присъстват президентът Росен Плевнелиев и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

#България #Европа #Бойко Борисов #министър-председател #премиер #Пловдив #Съединението #Симеон Дянков #Сергей Игнатов #Свилен Нейков #митрополит Николай #Росен Плевнелиев #президент #Народното събрание #Цецка Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници