Депутат: ГЕРБ прикрива корупция в Центъра за градска мобилност

Депутат: ГЕРБ прикрива корупция в Центъра за градска мобилност
ГЕРБ за пореден път прикри корупционни практики в Центъра за градска мобилност в София, обяви независимият депутат Георги Терзийски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ за пореден път прикри корупционни практики в Центъра за градска мобилност в София, обяви независимият депутат Георги Терзийски.

С 28 гласа „за“, 42 „против“ и 36 „въздържал се“ депутатите отхвърлиха искането на левицата Сметната палата да направи проверка на финансирането на общинското дружество.

„За това настояваме още от април т.г. Смятаме, че тези средства по идея и програма трябва да бъдат инвестирани в изграждане на достъпни подземни паркоместа в столицата, а това не е направено“, заяви Георги Терзийски пред БГНЕС.

Депутатът отбеляза, че с увеличението на таксите и глобите от 1 септември приходите в Центъра за градска мобилност ще бъдат още повече, но проблемът за гражданите и гостите на София с паркирането изобщо не е решен, не е изпълнена и програмата, за която тези пари се събират.

„ГЕРБ слагат чадър върху далаверите в Столична община, за осми път те решиха да прикрият кражбите в Столична община във връзка с Центъра за градска мобилност – търговско дружество, усвояващо държавни субсидии“, поясни преди това на брифинг народният представител от „Коалиция за България“ Михаил Миков.

„Без вопъл и стон днес управляващите отказаха Сметната палата да извърши одит на тази общинска далавера, в която годишно минават около 30 млн. лв., от които се харчат около 25 млн., изчислили са експерти“, допълни Михаил Миков.

Той определи като „ една огромна далавера“ предстоящото инкасиране на нови печалби от Синя зона и Зелена зона.

„Очевидно тя е свързана с миналото на формацията ГЕРБ, която тръгна от Столична община в периода на пребиваване в Столична община на сегашния премиер, от трансформацията на „Паркинги и гаражи“ в Център за градска мобилност, а в момента се готвят нови трансформации дружеството“, съобщи Михаил Миков.

Управляващите показаха, че не желаят Сметната палата да види къде отиват тези пари, категоричен е той.

#Център за градска мобилност #Георги Терзийски #Михаил Миков #Синя зона #Зелена зона #Сметна палата #одит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници