Кабинетът даде срок за съдебната реформа – декември 2013 г.

Кабинетът даде срок за съдебната реформа – декември 2013 г.
Съдебната реформа в България трябва да покаже резултати до декември 2013 г. според графика на Министерския съвет, приет на заседанието на правителството в сряда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съдебната реформа в България трябва да покаже резултати до декември 2013 г. според графика на Министерския съвет, приет на заседанието на правителството в сряда.

Графикът обхваща периода до декември 2013 г. и включва законодателни, административни и организационни инициативи, които да гарантират продължаване на съдебната реформа и постигане на конкретни резултати в противодействието на корупцията и организираната престъпност, предаде БГНЕС.

Акцент е поставен върху по-добрата координация между МВР и съдебната власт.

Мерките в тази област са фокусирани върху приложението на новото законодателство „по начин, който да капитализира ефектите от направени нормативни промени и да гарантира необратимостта на продължаващите реформи“.

Предвижда се усъвършенстване на правилника за дейността на новия ВСС.

За кадровото укрепване на съдебната система и разследващите органи е предвидено изготвянето и приемането на средносрочна стратегия за развитие на човешките ресурси, която отчита нуждите и натовареността на съдиите.

#Министерски съвет #ВСС #съдебна реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници