„Луфтханза" пак стачкува за заплати

„Луфтханза" пак стачкува за заплати
Стачката от миналата седмица, предизвикана от спор за заплащането и условията на труд, наруши в трафика на „Луфтханза" по европейските линии и доведе до анулирането на близо 200 полета. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Двудневна стачка на персонала на германската авиокомпания „Луфтханза" отново ще обърка плановете на хиляди пътници.

Синдикатът на стюардесите и стюардите на „Луфтханза" се закани да разшири обхвата на стачката, насрочена за вторник и сряда, която ще обхване повече обекти и ще продължи повече часове, предаде ДПА, цитирана от „Дневник".

Точното време и място на стачката засега не е известно. Профсъюзът на стюардите и стюардесите информира, че ще обяви това непосредствено преди началото на акцията.

Около 19 000 души са призовани да се включат в протеста след провала на преговорите с работодателя. Синдикатът иска увеличаване на работната заплата и гаранции срещу съкращения.

След спирането на работа за осем часа в петък летателният персонал ще стачкува отново на летището във Франкфурт на Майн, което е най-голямото в Германия и третото в Европа.

Стачката от миналата седмица, предизвикана от спор за заплащането и условията на труд, наруши в трафика на „Луфтханза" по европейските линии и доведе до анулирането на близо 200 полета, оставяйки хиляди пътници на земята.

Стачката струва милиони евро, обяви авиококмпанията.

Говорител на „Луфтханза" заяви, че авиокомпанията ще положи всички усилия да се подготви за стачката, но призна, че шест часа не са достатъчно време.

Пътниците бяха предупредени да очакват много закъснения и анулирани полети.

#„Луфтханза" #Франкфурт на Майн #стачка #заплати #съкращения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници