Фалиралата „Чери тур" има застраховка за 1 млн. д., ще компенсира туристите

Фалиралата „Чери тур" има застраховка за 1 млн. д., ще компенсира туристите
„Васи Травел" не са получили договорените суми от „Чери тур", на която са заплатили руските туристи. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Руските туристи, клиенти на фалиралата „Чери тур", са настанявани в хотелите в България, увери приемащата туроператорска фирма „Васи Травел".

Директорът на българската компания Росица Димитрова определи като „безумие" публикациите в руски медии, че туристите не получават обратно паспортите си и са задължени да плащат повторни за престоя си.

„Няма такова нещо. Това е безумие. Туристите са от различни региони и всеки си пише каквото си иска и това е тяхно право. Туристите, които пристигнаха в събота, са настанени. Ние ги настанихме, защото аз лично не мога да си позволя да ги оставя на летището, макар че знаех още по обед, че има проблеми," разказа Росица Димитрова пред Радио „Фокус"-Бургас.

„Васи Травел" не са получили договорените суми от „Чери тур", на която са заплатили руските туристи.

Групата, която пристига във вторник, ще бъде настанена в хотел според резервацията си само ако плати престоя си, а после възстанови сумата от „Чери тур", обясни още Росица Димитрова.

„Туроператорът „Чери тур" има застраховка за 1 млн. долара. На сайта им официално е написан и номерът на полицата. Туристите след това ще си получат парите от тази застраховка. Ако нямат възможност да платят, няма как туристите да дойдат в България," обясни още Росица Димитрова.

Тя допълни, че това е известно на руските власти и те официално трябва да предупредят за това туристите, на които предстои да пристигнат в България от страна на фалиралия туроператор.

Директорът на „Васи Травел" ще уведоми официално и посолството на Русия в България за ситуацията.

Туристите, които са пристигнали в събота, също ще трябва да заплатят за престоя си у нас повторно, а след това да изискат допълнителното заплатените суми от застрахователя.

„Тези, които нямат пари, ние нямаме намерение да ги изнасяме, но руските туроператори много добре знаят, че ангажиментът е техен и че в Русия туристите ще си получат парите от застрахователя. Лично туристите ще си получит парите, а ние и хотелиерите не можем да ги получим," обясни Росица Димитрова.

„Важно е да бъдат успокоени туристите, че те ще си получат парите, че те ще излетят, защото зад тях стои застраховка от един милион долара," подчерта отново Росица Димитрова.

#„Чери тур" #руски туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници