Добрев: Спекулация е, че руските туристи на „Чери тур" трябва да доплащат

Добрев: Спекулация е, че руските туристи на „Чери тур" трябва да доплащат
Делян Добрев определи като спекулации твърденията, че български туроператор е настоявал за доплащане от руски туристи, клиенти на фалиралата компания „Чери тур". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Делян Добрев определи като спекулации твърденията, че български туроператор е настоявал за доплащане от руски туристи, клиенти на фалиралата компания „Чери тур".

„Информацията в медиите за това, че от руските туристи се иска повторно да заплатят за хотел, както и това, че хотелиери не ги настаняват или не ги пускат да си тръгнат, са спекулации," заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пред Радио „Фокус".

Делян Добрев посочи, че ресорният зам.-министър Иво Маринов е разговарял поотделно с всеки хотелиер и те са го уверили, че това не е вярно.

Министърът изрази надежда проблемът бързо да бъде преодолян и изтъкна, че в края на април тази година десетократно е увеличена застраховката на българските туроператори, които изпращат български туристи в чужбина.

От друга страна руските туроператори също имат застраховки, които покриват посещенията на техни туристи в България.

Около 300 руски туристи, клиенти на фалиралия на 2 септември туроператор „Чери тур", в момента почиват в България, обяви директорът на обединението на туроператорите „Ростурпомощ" Едуард Кузнецов.

56 туристи излитат във вторник с различни полети за Русия, за което вече е постигната договорка с авиокомпаниите.

238 руски туристи продължават засега отдиха си в България, а техните полети трябва да са на 10 и 11 септември. Преговорите за тяхното излитане продължават, каза Едуард Кузнецов.

#Делян Добрев #„Чери тур" #Иво Маринов #Едуард Кузнецов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници