Испания разби нова наркогрупа българи, трафикирали 500 кг кокаин

Испания разби нова наркогрупа българи, трафикирали 500 кг кокаин
21 българи бяха арестувани при операция „Еспартана“ в Испания на 16 август, след като на борда на кораба „Свети Николай“ бяха открити близо 3 тона кокаин. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Нова българска наркогрупа с участие на контрабандисти от Испания и Южна Америка беше заловена с 500 кг кокаин край бреговете на Канарските острови.

Групата е задържана при мащабна операция на полицията на Испания в сътрудничество с британските служби за борба с организираната престъпност, предаде БГНЕС, позовавайки се на информация в испанските медии.

По време на операцията два отделни полицейски екипа атакуваха два платнохода в Атлантическия океан в района на Канарските острови.

Единият идвал от Южна Америка с 500 кг кокаин, скрит под палубата на яхтата, а в другия е трябвало да бъде прехвърлен наркотикът, предназначен за разтоварване в северозападната испанска област Галисия.

Засега не се съобщава колко трафиканти са арестувани, но е известно, че организацията е българска с участие на испанци от Галисия и южноамериканци, съобщиха източници, запознати с разследването.

Разработването на операцията е продължило няколко месеца, през които е проследявано движението на яхтите.

Заловените платноходи са задържани на кея на Военния арсенал в Лас Палмас, Канарските острови, където ще бъде разтоварен кокаинът и ще бъдат извършени първи разпити на трафикантите.

По-късно в понеделник генералният директор на полицията Игнасио Косидо ще даде пресконференция, за да разкрие повече подробности за успешния удар срещу наркомафията.

На 16 август в Испания беше задържан българският кораб „Свети Николай“ с близо 3 тона кокаин на борда. Оттогава в ареста са 21 български моряци.

#трафик на наркотици #български моряци #кокаин #Испания #кораб „Свети Николай“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници