Нова стачка в Луфтханза във вторник

Нова стачка в Луфтханза във вторник
360 полета на „Луфханза“ бяха отменени миналата седмица на летището във Франкфурт – най-голямото в Германия, заради стачката на летателния състав на превозвача. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Нова стачка на кабинния състав на авиокомпания „Луфтханза“ ще има на 4 септември, съобщи представител на независимата германска синдикална организация на стюардите и стюардесите.

Точното време и място на провеждане на стачката засега е неизвестно. Профсъюзът отбелязва, че ще обяви това непосредствено преди началото на акцията, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Около 19 хиляди души, членуващи в този синдикат, бяха призовани да се включат в стачката след провала на преговорите за преразглеждане на споразуменията за заплащане.

Спорът между профсъюза и най-голямата авиокомпания във Федералната република продължава вече повече от година.

Синдикатите искат увеличение на работната заплата и други професионални плащания с 5% и подобряване на условията на труд.

Стачката, която стюардите и стюардесите вдигнаха миналия петък на аерогарата във Франкфурт на Майн, предизвика хаос на най-големия германски въздушен терминал.

Бяха отменени 200 полета както по вътрешните, така и по международните линии.

Стачката продължи около 8 часа и създаде неудобства на около 26 хиляди пътници.

Много от тях бяха принудени да пренощуват в транзитните зали на франкфуртското летище заради изпуснати връзки на полетите си.

#Луфтханза #стачка #Франкфурт #Майн #летище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници