УНИЦЕФ: 1600 убити в Сирия миналата седмица

УНИЦЕФ: 1600 убити в Сирия миналата седмица
Гражданската война в Сирия стигна преломен момент през август, когато силите на Асад за първи път пуснаха в действие военна авиация, за да смажат бунта. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-малко 1600 души са били убити миналата седмица в Сирия в най-смъртоносната седемдневка от началото на въстанието срещу президента Башар Асад през март миналата година, показват данни на Детския фонд на ООН – УНИЦЕФ.

Гражданската война в Сирия стигна преломен момент през август, когато силите на Асад за първи път пуснаха в действие военна авиация, за да смажат бунта.

Боевете достигнаха и най-големия сирийски град – Алепо, където бе сравнително спокойно през 17-те месеца на въстанието.

Оценката на УНИЦЕФ намира потвърждение в съобщенията на две опозиционни групировки, според които август, с около 5000 жертви, е станал най-смъртоносният месец от началото на конфликта, предаде бТВ.

Базираният в Лондон Сирийски център за наблюдение на човешките права съобщи в неделя, че 5440 души, от които 4114 цивилни, са били убити миналия месец.

По данни на Местните координационни комитети цивилните жертви през август са били 4933.

#Сирия #Башар Асад #президент #ООН #УНИЦЕФ #въстание #Алепо #Лондон #Сирийски център за наблюдение на човешките права #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници