Дариткова: Много по-подготвени сме, ако има втора вълна на коронавирус през есента

Дариткова: Много по-подготвени сме, ако има втора вълна на коронавирус през есента
A A+ A++ A

Медицинската общност в България и по света със сигурност ще е много по-подготвена при евентуална втора вълна на коронавируса през есента, благодарение на натрупания опит тази пролет. Това мнение изрази председателят на парламентарната група на ГЕРБ и лекар по професия Даниела Дариткова в студиото на “Беновска пита“.

“Дори да има втора вълна през есента, ние вече сме много по-подготвени за нея“, казва тя.

Самата Дариткова се зарази с вируса преди няколко седмици, но премина успешно през това предизвикателство, като притесненията ѝ от медицинска гледна точка са били от неочакваната клинична картина, която би могла да се прояви от тази непозната за света болест.

Замяната на извънредното положение с епидемиологична обстановка предизвика поредица от дебати, стартирани най-вече от президента Румен Радев, който сезира Конституционния съд за текстове от новата законова промяна.

“Президентът винаги е бил особено критичен към действията на правителството, но в този случай постъпи разумно“, коментира Дариткова. “Ако беше наложил вето, можеше да има няколко дни, в които да не се спазват противоепидемичните мерки. Сега ще изчакаме Конституционният съд да се произнесе, за да видим кои текстове от Закона за епидемиологично положение имат нужда от промени“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници