ГЕРБ имат причина да искат изборите по-скоро, твърди социолог

ГЕРБ имат причина да искат изборите по-скоро, твърди социолог
В края на мача са възможни смени, които да форсират едни или други случки на финалната права, отбеляза социологът Първан Симеонов от „Галъп интернешънъл". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управляващите имат причина да искат парламентарните избори да се проведат по-скоро, констатира социологът Първан Симеонов от „Галъп интернешънъл".

„В началото едно от основните послания беше реформата, после магистралите, новият рефрен май е политиката по доходите," каза Първан Симеонов пред БНР в коментар на перспективите в българския политически живот в края на депутатската ваканция.

По думите му, новата политика за доходите ще бъде „определящ сюжет", но трябва да бъде усетена в ежедневието.

Социологът отбеляза, че политическото лято беше белязано от много скандали и даже от атентат, който също е в полето на политиката.

„В края на мача са възможни смени, които да форсират едни или други случки на финалната права," допълни Първан Симеонов в характерната за премиера Бойко Борисов футболна стилистика.

Социологът отбеляза, че политическите алтернативи на ГЕРБ трябва да се позиционират с много по-ясни координати, защото засега политическите лагери си приличат и остават неразличими.

„Опозиционните партии са призвани да задават собствени сюжети в дебата. Навлизаме в период, в който на всяко действие се гледа през призмата на политическата реклама. ГЕРБ е изложен на сериозна опасност – на цялата власт. Конфликтите се пренасят вътре. Има мъртво вълнение, което не се показва на повърхността. Въпросът е дали жертвите ще бъдат решаващи за имиджа на партията," коментира още Първан Симеонов.

#Първан Симеонов #„Галъп интернешънъл #доходи #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници