Москва отпусна 1 млрд. рубли за детския лагер „Камчия"

Москва отпусна 1 млрд. рубли за детския лагер „Камчия"
През 2011 г. почивната база „Камчия" получи 1.7 млрд. рубли от московските власти за строеж на учебно-възпитателен център, спортен комплекс и бунгалата „Пирин". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Властите на руската столица Москва са отделили още 1 млрд. рубли (около 48 млн. лв.) за развитието на детския лагер „Камчия" в България, където пристигат на почивка деца и ветерани.

Според източник от градската администрация отпускането на парите е било подписано от кмета Сергей Собянин, предаде РИА „Новости", цитирана от „Дневник".

„Прието е решение през 2012 г. да се предостави бюджетна инвестиция на едноличното акционерно дружество „СОК-Камчия" за сума от 1 млрд. рубли с цел строеж на летен амфитеатър и детски лагер „Черноморски", включително и автономни източници на отопление," казва източникът.

През 2011 г. почивната база „Камчия" получи 1.7 млрд. рубли от московските власти за строеж на учебно-възпитателен център, спортен комплекс и бунгалата „Пирин".

„СОК-Камчия" е учредено през 2003 г. като дружество със специална инвестиционна цел за изграждане и управление на санаторно-оздравителен комплекс (СОК) за деца и младежи със здравни, образователни, културни и възстановително-рехабилитационни функции чрез отдих и туризъм.

През 2004 г. е придобито от сегашния едноличен собственик на капитала - правителството на Москва.

В детския лагер има медицински кабинети, зали за игри и танци, тренировъчна зала, сауна, музикален салон, кино- и концертна зала, изложбена зала, читалня, видеотека, интернет клуб.

Летният амфитеатър за близо 2000 места ще се използва за обучение, културни и спортни прояви.

#Москва #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници