Видеокарикатура осмива Бойко Борисов като „Илюзионистът"

Видеокарикатура осмива Бойко Борисов като „Илюзионистът"
Финалният кадър от видеокарикатурата, представяща премиера Бойко Борисов като главния герой от филма "Илюзионистът". Снимка: vimeo.com
A A+ A++ A

Видеокарикатура, представяща министър-председателя Бойко Борисов като главния герой от филма „Илюзионистът", се появи в интернет.

Според създателите на клипа, видеопародията на филма „Илюзионистът" има амбицията да обясни „Защо хората харесват и вярват на Бойко Борисов?"

Освен Борисов, в седемминутния клип, който използва оригинални реплики от филма на английски с български субтитри, като герои с лица, наложени върху героите от „Илюзионистът", се появяват и председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и президентът на Европейския съвет Херман Ван Ромпой.

В клипа, подписан от „videokarikatura", Барозу и Ван Ромпой говорят за миналото на Борисов, а видеокарикатурата завършва с мониторинговия доклад на ЕК за България, както и с обяснения на думите „илюзия" и „илюзионист":

„Илюзия е измама на сетивата, изопачено възприемане на действителността. В преносен смисъл това е напразна надежда, мечта, която не може да се сбъдне. Илюзиите могат да възникнат у психически здрави хора."

„Илюзионист е артист, демонстриращ фокуси, основаващи се на различни физически и психологически явления и подсъзнателни заблуждения."

Видеокарикатурата на Бойко Борисов като „Илюзионистът" може да бъде видяна ТУК.

Трейлър на холивудската продукция "Илюзионистът" от 2006 г. с Едуард Нортън, Пол Джамати и Джесика Бийл може да бъде видян ТУК.

#Бойко Борисов #министър-председател на България #Жозе Мануел Барозу #Херман Ван Ромпой #председател на Европейската комисия #ЕК #президент на Европейския съвет #видеопародия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници