Пиронкова започна с победа в US Open

Пиронкова започна с победа в US Open
24-годишната Пиронкова продължава във втори кръг на турнирите от Големия шлем, след като изигра отличен първи сет срещу 87-ата в световната ранглиста, но беше доста колеблива във втория. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова победи италианката Камила Джорджи с 6:3, 6:4 и за десети пореден път на старта на Откритото първенство на САЩ.

24-годишната Пиронкова продължава във втори кръг на турнирите от Големия шлем, след като изигра отличен първи сет срещу 87-ата в световната ранглиста, но беше доста колеблива във втория, предаде „Дневник".

Все пак българката навакса пробив изоставане и успя да вземе мача в два сета за 1 час и 25 минути.

Двубоят започна отлично за Пиронкова, която проби още в първия гейм, след което затвърди предимството си, за да поведе с 2:0.

При 4:2 българката взе първите три точки в подаването на Камила Джорджи, но италианката обърна гейма от 0:40.

Същата ситуация се повтори при 5:3 в полза на българката, но този път тя се възползва и при втората си възможност затвори сета с втори пробив.

Въпреки че вкара едва 55% първи сервис, в тази първа част Цветана Пиронкова спечели 16 от 20 възможни точки при свой начален удар.

55-ата в света българката обаче започна разконцентрирано втория сет и допусна пробив още в първия си гейм. Камила Джорджи затвърди предимството за 2:0, след което се стигна до 3:1 полза на 20-годишната италианка.

В този момент Цветана Пиронкова спечели четири поредни гейма, за да поведе с 5:3 и да сервира за спечелването на мача, но българката изигра слаб гейм и Джорджи върна пробива изоставане.

Все пак още в следващия гейм Пиронкова стигна до два мачбола, реализира втория и затвори мача.

В следващия кръг българката ще се изправи срещу Аюми Морита от Япония. Двете са се срещали два пъти досега, като Цветана Пиронкова няма загубен сет срещу азиатката - 6:0, 6:1 на турнира в Индиън Уелс и 6:3, 7:5 в Токио. Двубоите са през 2010 г., като и двата са на твърди кортове.

Ако преодолее японката, Пиронкова за първи път в своята кариера ще играе в трети кръг на турнир от Големия шлем извън „Уимбълдън".

#Цветана Пиронкова #US Open #Аюми Морита

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници