Компанията, чиито хеликоптер погуби Коби, спира да оперира

Компанията, чиито хеликоптер погуби Коби, спира да оперира
A A+ A++ A

Компанията Island Express - собственик на хеликоптера, в който загинаха девет души при катастрофата му, включително 41-годишният баскетболист Коби Брайънт и 13-годишната му дъщеря, спира да лети. Това съобщи в четвъртък CNN, цириран от iNews.bg, позовавайки се на представители на Island Express.

Компанията "спира полетите си по оперативни причини", заяви един от двамата източници пред телевизията, като отказа да коментира други подробности за причините, довели до това крайно решение.

Според телевизионната компания, екипажите на Island Express извършват редовни полети от Калифорния до остров Санта Каталина, разположен в Тихия океан в близост до пристанището на Лонг Бийч. Компанията има лиценз за въздушен транспорт при благоприятно време и добра видимост. Това изискване очевидно е било нарушено по време на полета, който приключи със смъртта на пътниците и пилота миналата неделя.

Говорителката на Националната администрация по безопасност на транспорта на САЩ заяви във вторник, че S-76B на Sikorsky не е бил оборудван със система за предупреждение за  сблъсък със земни обекти (TAWS) - в противоречие с препоръките отпреди 15 години. "TAWS, разбира се, щяха да помогнат", каза  Дженифър Хоуменди. Тя обаче призна, че не може да се тмвърди със сигурност, че тази система би могла да предотврати катастрофата в Калифорния.

Припомняме, че 41-годишният легендарен бивш баскетболист Коби Брайънт загина при катастрофа с частен хеликоптер на 26 януари. Летателният апарат се разби в Калабасас – град в окръг Лос Анджелис, Калифорния, като се блъсна в местно възвишение заради непрогледна мъгла и влошени метеорологични условия. Заедно с него на борда беше  и 13-годишната му дъщеря Джиана Мария Оноре - Джиджи, която е била изгряваща баскетболна звезда. Освен тях загинаха още 7 техни спътници.

Баща и щерка са били на път към Академия Мамба за баскетболна тренировка, когато е станала катастрофата с частната летателна машина на НБА иконата. Академията е в близост до мястото на инцидента.

Джиана Мария-Оноре Брайънт е втората по възраст дъщеря на Коби и съпругата му Ванеса. 13-годишната Джиджи има още три сестри - Наталия (17), Бианка (3) и Капри, която се роди през юни миналата година.

Телата на всичките деветима загинали бяха открити едва вчера, като тепърва започва разпознаването им.

Междувременно в. "Сън” разкри” за оцевидец на трагедията, пожелал анонимност, който твърди, че като огнена топка, появила се от мъглата, е рухнал на земята хеликоптерът "Сикорски”.

Свидетелят карал своя маунтийн байк в района заедно с друг колоездач, когато от небето паднала горящата машина. Той направил снимки от местопроизшествието, но разбрал кой е пътувал в машината, едва когато с другия велосипедист се прибрали с колелата до паркинга с колите им.

"От мъглата се появи хеликоптер и се заби в хълм на около 200 фута (182 м) от мястото, където бяхме ние", сподели колоездачът, който карал заедно с приятел по пътеките. "Толкова близо бяхме, че ни лъхна раздвижения от перките въздух, беше една огромна огнена топка".

Една от вратите на вертолета паднала на десетина метра от колоездачите. "Парчета хвърчаха във всички посоки, от хеликоптера не остана много".

Двамата очевидци не побегнали да се спасяват, а обратното – изтичали на мястото, за да помогнат, ако някой е ранен. "Но беше очевидно, че няма живи хора. Не знаехме, че Коби Брайънт е на борда, докато не стигнахме до паркинга. Бяхме шокирани от самия факт, че цял хеликоптер пълен с хора се разби".

Вчера пък съпругата на легендата - Ванеса, направи изключително емоционално изявление в профила си в Instagram. Вдовицата се обърна към милионите хора, които са подкрепили в тази мъка семейството им и помоли за разбиране и пространство в този труден момент.

"Моите момичета и аз искаме да благодарим на милионите, които си подкрепиха и ни изпратиха своята любов в това ужасяващо за нас време. Благодаря ви за молитвите! Определено се нуждаем от тях. Ние сме напълно опустошени от неочакваната загуба на моя прекрасен съпруг Коби - невероятният баща на нашите деца, и на моята прекрасна сладка Джиана - любяща, умна и чудесна дъщеря и сестра на Наталия, Бианка и Капри. Ние сме опустошени и заради семействата, които загубиха своите обични в неделя, споделяме скръбта им. Няма достатъчно думи, които да опишат болката ни в момента", сподели Ванеса.

"Утешавам се с мисълта, че Коби и Джиана знаеха колко ги обичаме. Бяхме благословени да ги имаме в живота си. Иска ми се да бяха с нас завинаги. Те бяха нашата красива благословия, която ни бе отнета твърде рано. Не съм сигурна как ще продължи живота ни оттук нататък, защото е невъзможно да си представя живота без тях. Но ние се будим всяка сутрин, опитвайки се да продължим заради Коби, заради нашето момиченце Джиджи, които ни дават сили. Любовта ни към тях е безкрайна, толкова неизмерима, че просто искам да ги прегърна, да ги целуна...", пише още тя.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници