Ето с кои известни личности се разделихме през 2019 година

Ето с кои известни личности се разделихме през 2019 година
A A+ A++ A

През 2019 много известни и обичани българи си отидоха завинаги. Всеки един от тях обаче остави траен отпечатък в историята. В края на годината си припомняме за тях и прекланяме глава пред таланта им.

Стоянка Мутафова

Легендата на българския театър ни напусна на 6 декември 2019 г. Тя си отиде на 97-годишна възраст след продължително и тежко боледуване. Играе в над 90 театрални постановки. Любимка е на публиката с ролите си във филмови и телевизионни продукции като "Големанов", "Вражалец", "Милионерът", "Новогодишна шега", "Топло", "Любимец 13", "Кит" и др.

Стефан Данаилов

Обичаният български актьор си отиде на 76-годишна възраст на 27 ноември. Той беше поставен в медикаментозна кома в началото на месеца, когато бе приет по спешност във ВМА, защото събираше вода в белите си дробове.

Иван Ласкин

Актьорът ни напусна на 48-годишна възраст на 6 януари. Той има многобройни роли в театъра и киното. През 1986 г. детският сериал „Васко да гама от село Рупча” го превърна в най-популярното момче у нас.

Весела Тотева

През март си отиде продуцентът на предаването "Събуди се" Весела Тотева. Тя бе журналист с повече от 18 години практика.

Жорж Ганчев

На 19 август на 79-годишна възраст почина Жорж Ганчев. Той беше политик и многократно кандидат за президент, народен представител, основател и председател на Българския бизнес блок, български и британски фехтовач, британски и американски театрален и кинодеец.

Явор Захариев

На 5 април почина вокалистът на „Gravity Co” Явор Захариев. Няколко дни преди смъртта му той беше открит от родителите му в безпомощно състояние в апартамента, където живеел.

Юлиан Вучков ​

На 83-годишна възраст почина професор Юлиан Вучков. Той бе публицист, театрален, литературен и телевизионен критик, доктор на науките. Освен това създател, коментатор и водещ на редица телевизионни предавания.

 

Йосиф Шамли

На 29 октомври ни напусна актьорът Йосиф Шамли. Като дългогодишен актьор в трупата на Народния театър ,,Иван Вазов", Йосиф ще остане в историята на българския театър със своите десетки превъплъщения на сцената. В последния сезон той беше част от спектаклите „Нощна пеперуда" от Пьотр Гладилин, „Наблюдателите” от Константин Илиев, „Опит за летене” от Йордан Радичков, „Калигула” от Албер Камю, „Спускане от връх Морган” от Артър Милър, „Теремин: музика, любов и шпионаж” от Петър Зеленка”.

Още много дейни и отличили се с творчество, знания, успехи, българи ни напуснаха през изминаващата 2019година.

Поклон пред паметта им!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай