Миков: Правителството печели от високите цени на горивата

Миков: Правителството печели от високите цени на горивата
Всички увеличения на цените би трябвало да водят до увеличени приходи. Трябва да се намери компенсиращо догонващо увеличение, категоричен е Миков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството хитро печели от увеличението на цените на горивата, като пълни бюджета с приходи от ДДС и акцизи, посочи депутатът от Коалиция за България Михаил Миков.

„Вярно е, че цената се плаща от масовия потребител, вярно е, че с цената на тока се товарят гражданите, но в същото време бюджетът получава допълнителни приходи от това,” допълни депутатът пред БНР.

По думите му обаче, правителството трябва да върне на гражданите прибраното чрез данъчната система.

„Всички увеличения на цените би трябвало да водят до увеличени приходи. Трябва да се намери компенсиращо догонващо увеличение на доходите,” заяви Михаил Миков.

Червеният депутат препоръча на правителството на ГЕРБ „да намали малко тези извънредни разходи”.

„Няма въртолет да гаси пожар, където горят около 3000 декара, а има въртолет Симеон Дянков да се вози до Белоградчик по време на отпуск. Лично видях преди около месец по време на отпуск Дянков с вертолета „бръм" до Белоградчик,” възмути се Михаил Миков.

Според депутата от БСП и увеличението на заплатите на служителите на МВР е въпрос на политическо решение.

„Системното поставяне на темата за заплатите от служителите на МВР говори за системните проблеми в МВР,” каза Михаил Миков и определи спряната реформа като причина за „хроничния недостиг” на средства в МВР.

„Трябва да има диференциране на възнаграждението, тоест всеки да получава според резултатите, а не всеки да получава според пагона,” категоричен е Михаил Миков.

Той определи думите на колегата си Антон Кутев, че социализмът се предава по наследство или полов път, като „малко несръчен опит за шега”.

#Михаил Миков #БСП #Коалиция за България #ГЕРБ #МВР #реформа #цени на горивата #ДДС #акциз #Антон Кутев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници