Бившите пиарки на МЗХ трябвало да рекламират Джурасик парк срещу 35 000 лв.

Бившите пиарки на МЗХ трябвало да рекламират Джурасик парк срещу 35 000 лв.
Фейсбук страницата, за която Кристина Спасова и Лора Димитрова са получили 93 400 лв., в петък имаше 258 харесвания.
A A+ A++ A

Обществена поръчка за още 35 000 лв. за реклама на бъдещ Джурасик парк край родопското село Дорково спечелили бившите пиарки на Агенцията по храните - 25-годишната Кристина Спасова и 24-годишната Лора Димитрова.

Младите дами се прославиха с договора си срещу 94 300 лв. да направят профили на Програмата за развитие на селските райони в иначе безплатните Фейсбук и Туитър.

За тези пари те постигнаха 3 последователи в Туитър и 24 приятели във Фейсбук. След избухването на скандала, разкрит от „Отворен парламент“, феновете се покачиха на съответно 22 и 215, пише „Offnews”.

Проектът, според който край село Дорково трябва да „оживеят“ динозаври и саблезъби тигри, е финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“ и съфинансиран от община Ракитово.

Парите за Кристина Спасова и Лора Димитрова са хитро маскирани като малка обществена поръчка от 20 декември 2011 г. Фирмата на девойките „Кей Ем Ком“ печели конкурса с най-ниската си цена от 35 000 лева. Договорът е спечелен от „Кей Ем Ком“ на 11 юни 2012 г. С пропагандирането на динозаврите девойките са се справили по-добре, отколкото със селската програма в социалните мрежи. Месец след като печелят европейските пари, медиите са залети със заглавия като: „Саблезъби тигри ще ни плашат в парк за 2 млн. лв.“, „Динозаври, саблезъби тигри и маймуни примати „оживяват“ в парк край с. Дорково“ и „Джурасик парк изниква край Дорково“. По-интересното е, че преди да стане пиар на Агенцията по храните, Кристина Спасова е била пиар на ОП „Регионално развитие“, която им е дала парите за динозаврите. Самата Спасова съобщи това в интервю за „Хоризонт“ в четвъртък. Двете пиарки са напуснали държавната си служба на 26 септември. Регистрирали са фирмата си със скромен адрес в жилищен блок в „Разсадника“ на 30 септември. Само за 3 месеца новорегистрираната фирма е заработила 197 000 лева печалба, отделно от заплатите, които са на обща стойност 8 000 лв. за трите месеца, сочи годишният финансов отчет на „Кей Ем Ком“, публикуван в Търговския регистър.

#МЗХ #пиар #Кристина Спасова #Лора Димитрова #Програма за развитие на селските райони #Фейсбук #Туитър #Дорково #Джурасик парк #Оперативна програма „Регионално развитие“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници